Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜPRAŞ limanını genişletecek!

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yer alan TÜPRAŞ rafinerisinde liman genişletme çalışmaları yapacak. Söz konusu çalışmalar için bakanlık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden görüş istedi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yer

Kocaeli’de üretim yapan en büyük firmalardan biri olan TÜPRAŞ’ın Körfez halkına yaşattığı sorunlar devam ediyor. Sürekli ilçede yoğun kokular ve alevli bacalarıyla gündeme gelen TÜPRAŞ bu defa havayla değil denizle ilgileniyor. TÜPRAŞ’a ait liman için genişleme çalışması yapılmak isteniyor. Bu sebeple Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden görüş istedi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konu gündeme gelecek. Gündemin 45. Maddesinde yer alan söz konusu imar değişikliği ile ilgili Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün nasıl bir tavır takınacağı, Körfez ilçesinde liman genişlemesine olumlu ya da olumsuz nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.

ERKAN UYGUN’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun bugün gazetecilerin telefonlarına mesajla bir açıklama iletti. Erkan Uygun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Körfez ilçemizi yaşanılabilen bir ilçe olmaktan çıkaran güçler şimdide 24 dönümlük Tüpraş arazisininde liman genişletme konusunda Bakanlık Büyükşehir Belediyesinden görüş istiyor ilçemizi parsel parsel liman yapımına satanlardan bu halk hesap soracaktır Doymadınız  mı limanlara sn Şener Söğüt Büyükşehir temmuz meclisinde liman genişletmeye Körfez halkının yanında olup hayır mı diyeceksiniz ? Yoksa  evet mi ?.”

*Not: Açıklamada herhangi bir redakte çalışması yapılmamış, Uygun’un orijinal metni kullanılmıştır.