Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vefa İbrahim Aracı’ya büyük kıyak!

Kocaeli’nin en zengin iş insanlarından biri olan Vefa İbrahim Aracı’ya ait İzmit Plajyolu mevkiinde hizmet veren fabrikanın iskelesinin genişletilmesiyle ilgili gündem maddesi meclisten Ak Partili üyelerin oy çokluğu ile geçti.

Kocaeli’nin en zengin iş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Toplantıda 110 gündem maddesi görüşüldü. 40. gündem maddesinde Kocaeli’nin en zengin iş insanlarından biri olan Vefa İbrahim Aracı’ya ait İzmit Plajyolu mevkiinde hizmet veren fabrikanın iskelesinin genişletilmesiyle ilgili İmar Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Söz konusu ilave iskele alanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile ilgili rapora CHP Grubu muhalefet şerhi koydu.

CHP’LİLER KARŞI ÇIKTI, AK PARTİLİ KELEŞ SAVUNDU

CHP’li meclis üyesi Orhan Tanış, “Biz İzmit Körfezi’nde kapasite artışını doğru bulmuyoruz. Uzun vadeli planlama ile körfezdeki liman kapasitesinin düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Konutlarda bile bu kadar sıkışıklık yok. Bu limanlar peş peşe ve güvenlik sınırı dahi yok” dedi. İmar Komisyonu’ndan Ak Partili Sadullah Keleş ise “Hali hazırda bir iskele yapısı var burada. Türkiye’de sanayimizin geldiği nokta belli. Biz buraya gemilerimiz sağlıklı bir şekilde yanaşsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.