Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yürüyüşe çıktılar ağacın kökünde ateş yaktılar!

Kocaeli, doğa yürüyüşlerine elverişli

SEBO min 15Kocaeli, doğa yürüyüşlerine elverişli bölgeleri içerisinde barındırıyor. Özellikle Kartepe ve Başiskele’de yaygın olarak görülen parkurlar, profesyonel trekking gruplarını ağırlıyor. Doğaya zarar vermeden keyfini çıkaranların yanı sıra bilinçsiz bir şekilde hareket edenlerin sayısı da az değil. Kocaeli Kartepe bölgesinde yürüyüşe çıkan bir grup, yağmur nedeniyle sığındıkları bir ağacın kökünde ateş yaktı.

yıldırım 1

DENETLENMELERİ İMKANSIZ!

Normal bir davranış sergiliyormuş gibi bu ateş yaktıkları görüntüleri ise sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Arkadaş gruplarıyla yürüyüşe çıkan bazı amatör gruplar, doğada gereken önlemleri almıyor ve doğaya zarar veriyor. Ormanın derinliklerinde yapılan bu yürüyüşleri denetlemek ise neredeyse imkansız.

kocaeli ateş doğa

CİDDİ ZARARLAR VERİYORLAR!

Yine benzer görüntüler, farklı bir yürüyüş grubu tarafından Körfez ilçesinden paylaşıldı. Ağaç kökü üstünde ateş yakan ve doğayı hiçe sayan yürüyüş grupları tepki çekiyor. Eğitim almadan, bir resmiliği olmadan yürüyüşler düzenleyen gruplar, doğal yaşama ve ormanlara ciddi zararlar veriyor. Kocaeli’de özellikle sosyal medya üzerinden oluşturulan etkinliklerde bu tip sorumsuzca davranışlara sık sık rastlanılıyor.

İŞTE O ANLAR…