Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uyanış Hatice Şendil – Terken Hatun Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi başrol oyuncularından biri olan Hatice Şendil’i diziyi sevenler ilgiyle takip ediyor ve hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Hatice Şendil Kimdir? sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi 28 Eylül pazartesi akşamı ilk bölümü ile TRT 1 ekranlarında olacak. Daha önce ismi Nizamı Alem olarak açıklanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu devletinin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi anlatılacak.

Hatice Şendil – Terken Hatun Kimdir?

2 Ağustos 1983 İstanbul doğumlu olan Hatice Şendil 37 yaşındadır.  Bir Türkiye güzeli olan Hatice Şendil önce modellik ve mankenlik yapmış daha sonra da Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile oyunculuk kariyerine başlamıştır. Dila Hanım ve Kaderimin Yazıldığı Gün dizileri ile kariyerinin zirvesini yaşayan Hatice Şendil yapımcı Burak Sağyaşar ile evlenmiş ve anne olduktan sonra uzun dönem oyunculuğa ara vermiştir.

Terke Hatun Kimdir?

Terken Hatun Melikşah’ın ilk eşidir. Terken Hatun Karahanlı devletinin kurucusu Tamgaç Han’ın kızı olması sebebi ile bu evlilik siyasi bir evlilik olarak değerlendirilse de Terken Hatun ve Sultan Melikşah’ın aşkı dillere destandır. Sultan Melikşah’ın Terken Hatundan Dâvud, Ahmed, Mâh-Melek Hatun ve Mahmud adlı dört evladı olmuştur. Sultan Melikşah öldükten sonra erken Hatun oğlu için siyasete girmek zorunda kalmıştır.