Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2020 LGS sayısal ve sözel bölüm soru ve cevapları

LGS 2020 bu yıl

LGS 2020 bu yıl 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ikinci yarıyı uzaktan eğitim şeklinde gören öğrenciler 19 Haziran’da yılı tamamlamıştı. EBA TV üzerinden yayınlanan “LGS son tekrar” programında ise öğrencilere sınava ilişkin son tekrarlar anlatılmıştı.

LGS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI!

20 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı soruları ve cevap anahtarı için gözler MEB’e çevrilmişti. Sorular ve cevaplar sınavın tamamlanmasından yaklaşık 1 saat sonra erişime açıldı.

LGS SÖZEL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ…

LGS 2020 SAYISAL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ…

Konuyla ilgili MEB’in Twitter adresinden yapılan açıklama ise şöyle: Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları http://meb.gov.tr ‘de yayımlandı. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları http://meb.gov.tr ‘de yayımlandı. 106 kişi bunun hakkında konuşuyor

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.