Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması!

Pandemi döneminde eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Pandemide OECD ülkeleri arasında en fazla okul kapatan 4. ülkeyiz. Bu bize Türkiye’nin çok kontrollü gittiğini gösterir” dedi.

Pandemi döneminde eğitim ile

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, aksam.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Serkan Fıçıcı’nın eğitim gündemine dair tüm sorularını Akşam TV’de cevapladı.

Bakan Selçuk, ek atama konusuna faul ile ilgili talepleri bizim taleplerimiz. ‘Bütçe imkânları çerçevesinde ne yapılabilir?’ diye kendi aramızda görüşüyoruz. ” ifadelerini kullandı.

NEDEN MARLON BRANDO?

# 20yearschallenge etiketiyle herkesin 20 yıl önceki fotoğraflarını paylaştığı akımda Bakan Selçuk Marlon Brando’nun fotoğrafını paylaşmıştı. Bakan Selçuk buna yönelik olarak şu ifadeleri ifade:

“Herkes kendi fotoğrafını paylaşıyor ama ben hem bu ‘challenge’ muhabbetine dikkat çekmek hem de küçük bir gülümseme olsun küçük bir nükte olsun istedim. Bugünlerde hepimizin gülmeye ihtiyacı var.”

KOVİD-19 SALGINI ETKİSİNDE EĞİTİM

Bakan Selçuk koronavirüs salgını döneminde eğitim faaliyetleri kategorilerinde, “Böyle zor bir inceleme, velilerin yanında olmak bu süreçte yoğun bir mesai gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk incelendiğini kaydetti:

“Pandemide OECD ülkeleri arasında en fazla okul kapatan 4. ülkeyiz. Bu bize Türkiye’nin çok kontrollü gittiğini gösterir.”

UZAKTAN EĞİTİMDE NE DURUMDAYIZ?

Uzaktan eğitimde sonuç veren sonuçlarınığını belirten Selçuk şu ifade ifadeleri kullandı:

“Tatmin edici sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Bunu neye göre belirliyoruz? Bunu sistemlerin işleyişle karşılaştırarak belirliyoruz.”

“Öğretmenlerimiz ve yurtlarımızla görüşmeler yapıyoruz.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI

Engelli öğretmen atamalarına karşı konuşan Bakan Selçuk, “Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.” ifadelerini kullandı.

EK ATAMA OLACAK MI?

AK Parti döneminde 40 bin atama yapıldığını belirten Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

Uzun yıllar AK Parti döneminde 40 bin atama Bu sene salgın koşulları nedeniyle 20 bin ile bunun için artması arzumuz ve başvurumuz var Bu talepler devam ediyor. Kapsayıcı ne yapılabilirse yapacağız. ”

İL DIŞI TAYİNLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il dışı tayinlere boyama şu ifadeleri kullandı:

“2021 yılı yer değiştirme zamanı geldiğinde yapılıyor 3 ayrı pozisyonda pozisyon pozisyonu söz konusu. Temmuz ayında başlayarak Ağustos ayı kadar planladık. Haziran ayı içinde duyurulacak.”

SINAV TAKVİMİ İPTAL OLACAK MI?

Öğrencilerin merakla beklediği sınav iptallerinin olup olmayacağı konusuna bakan Selçuk şu ifadeleri ifadeleri:

“Bir sınav yapmamız gerekirken, tek sınav yapıyoruz Bizim bir not vermemiz gerekiyor. Hiç merak etmesinler. Hiç merak etmesinler. Geleceği de düşünmek zorundayız.”