Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık, 3 kitaba sınırlama getirdi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, üç kitaba sınırlama getirilmesine karar verdi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal

SEBO min 5Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, üç kitaba sınırlama getirilmesine karar verdi.

BAZI GÜNLER

Kuruldan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Heinz JANISCH tarafından yazılan, Helga BANSCH tarafından resimlenen ve Dürrin TUNÇ tarafından Türkçeye çevrilen, Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayıncılık tarafından 1. Baskısı Şubat 2017’de, 2. Baskısı Şubat 2019’da yapılan “BAZI GÜNLER” isimli kitabın Kurulumuzca re’sen incelenmesi neticesinde; kitabın içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna; bu sebeple söz konusu kitabın 1117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesindeki sınırlamalara tâbi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
İlgililere duyurulur.

EVDE VE UZAKTA

Christine NÖSTLİNGER tarafından yazılan ve Suzan GERİDÖNMEZ tarafından Türkçeye çevrilen, Günışığı Kitaplığı Yayıncılık tarafından ilk baskısı Mart 2011’de, 7. Baskısı Mart 2020’de yapılan “EVDE VE UZAKTA” isimli kitabın Kurulumuzca re’sen incelenmesi neticesinde; kitabın içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna; bu sebeple söz konusu kitabın
1117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesindeki sınırlamalara tâbi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

ASİ KIZLARA UYKUDAN ÖNCE HİKAYELER

Francesca CAVALLO ve Elena FAVILLI tarafından yazılan, Deniz ÖZTOK tarafından Türkçeye çevrilen, Hep Kitap – TEAS Yayıncılık A.Ş. tarafından Şubat 2018’de basımı yapılan “ASİ KIZLARA UYKUDAN ÖNCE HİKAYELER 2” isimli kitabın Kurulumuzca re’sen incelenmesi neticesinde; kitabın içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna; bu sebeple söz konusu kitabın 1117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesindeki sınırlamalara tâbi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”