Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bekir Çakır rektörlüğü çok istiyor!

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) rektör adaylığı için tekrar sahneye çıkan Prof. Dr. Bekir Çakır son günlerde çok yoğun bir mesai içinde. En büyük rakibi ise mevcut rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) rektör

ugurKocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) rektör adaylığı için tekrar sahneye çıkan Prof. Dr. Bekir Çakır son günlerde çok yoğun bir mesai içinde. Rektör olarak atanabilmek için sık sık Ankara temaslarında bulunan Bekir Çakır önceki günde TOGG açılışına davet edildi. Çakır rektör Sadettin Hülagü’den sonra TOGG açılışına katılan KOÜ’lü tek isim oldu.

ÇAKIR KENDİNİ RAKİPSİZ GÖRÜYOR

Daha önce ağabeyinin adını taşıyan FETÖ yurdu ile gündeme gelen, bir dönem rektör yardımcılığı yapan Bekir Çakır’ın uzun yıllardır tek bir hedefi var, Kocaeli Üniversitesi rektörü olmak. Bu dönem kendisini daha şanslı gören Çakır, Kocaeli Üniversitesi’nde son dönemde yaşanan Halis Aygün’ün kardeşiyle ilgili torpil iddiaları nedeniyle kendini rakipsiz görüyor.

ERDOĞAN’IN DOKTORU

Bekir Çakır’ın karşısında ise uzun yıllardır Kocaeli Üniversitesi rektörlüğü yapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktoru olarak bilinen Sadettin Hülagü yer alıyor. Yeniden rektör olarak atanmak için başvuru yapan Hülagü’nün iktidar partisi tarafından önemli bir destek gördüğü biliniyor.

HÜLAGÜ’NÜN ÖNÜNDEKİ ENGEL

Görevine ilk dönem iktidarın ciddi desteği ile gelen Sadettin Hülagü kısa süre içerisinde üniversite içerisinde geniş bir kesim tarafından kabul gördü. Siyasi görüş ayırmadan herkesin yardımına koşan Hülagü’nün önündeki en büyük sıkıntı Halis Aygün’ün kardeşine yapılan torpil iddiası olarak görülüyor. Ancak iktidara yakın kaynaklar benzer durumların Ankara’da çok sık yaşandığını ve hiç kimsenin görevden alınmadığını, göreve devamının engellenmediğini belirtiyor.