Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bilgi Köprüsü Anaokulu’na ‘Temiz okul’ belgesi..!

Özel Bilgi Köprüsü Kids Anaokulu, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ‘Okulum Temiz Belgesi’ alan ilk özel anaokulu oldu.

Özel Bilgi Köprüsü Kids

İzmit Yenişehir Mahallesi Arda Sokak’ta bulunan ilimizin ilk çift yabancı dil eğitimli anaokulu ‘Özel Bilgi Köprüsü Kids Anaokulu’, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ‘Hijyen Şartları Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme İşbirliği’ protokolü kapsamında Kocaeli’de ilk ‘Okulum Temiz Belgesi’ alan anaokulu oldu.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

TSE tarafından okullar yaklaşık 3 hafa boyunca hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol kılavuzu, risk değerlendirme raporu, enfeksiyon önlem ve kontrol eylem planı, halkla ilişkiler, servis araçları, veli ve öğrenci talimatları, maske, siperlik ve eldiven gibi hijyen malzemeleri atık kullanımı, el hijyeni ve yıkama talimatı, yemekhane ve derslik kullanımı gibi 33 ayrı konuda testten geçti. Pandemi önlemlerinin Özel Bilgi Köprüsü Kids Anaokulu’nda tam olduğu resmen belgelenirken Özel Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Korkmaz, Özel Bilgi Köprüsü okullarının hepsi için bu çalışmanın yapıldığını ve her kurumun sırayla tek tek belgelerine kavuştuğunu belirtti.

KORKMAZ’DAN TEŞEKKÜR

Korkmaz, “Özel Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumları daha önce de ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okul’ belgelerini alarak sağlık ve hijyen açısından kendini ispatlamıştı. Şimdi de dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı almış olduğumuz tüm hijyen önlemleri TSE denetmenlerinin titizlikle yaptıkları tetkiklerden geçerek olumlu rapor aldı. Bu testten de başarıyla geçmenin haklı gurunu yaşayan kurum idarecileri, müdürleri ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Özel Bilgi Köprüsü Kids Anaokulu Müdürü Zeynep Emiroğlu da bu süreçte kendilerine destek olan Kurucu Ali Korkmaz, Koordinatör Beyhan Gürsoy ve tüm ekibe teşekkür ederken sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı diledi.

Kaynak: Çağda Kocaeli / Ayşe Aydın