Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BİLNET, kendi elektriğini üretiyor

BİLNET Okulları Kocaeli Kampüsü, ilimizde bir ilki daha gerçekleştirerek kendi elektriğini üretmeye başladı. Okul çatısına kurulan güneş panellerinin aynı zamanda doğaya da büyük katkısı olacak. On yılda 40 bin ağacın hayatı kurtarılacak.

BİLNET Okulları Kocaeli Kampüsü,

BİLNET Okulları Kocaeli Kampüsü ilimizde bir ilki daha gerçekleştirerek kendi elektriğini üretmeye başladı. Çevre duyarlılığını daha önce pek çok geri dönüşüm projesiyle gösteren, bu konuda ödüller alan BİLNET Okulları Kocaeli Kampüsü, ilimizde ilk kez kendi elektriğini üreten okul olarak da dikkatleri üzerine çekti. İlk etapta çatıya kurulan 112 adet tamamen yerli üretim 400 Watt gücünde güneş panelleri geçtiğimiz günlerde devreye alınarak, elektrik üretmeye başladı. Önümüzdeki günlerde sayıları artacak bu paneller sayesinde doğaya 10 yılda 446,8 ton karbondioksit salınımının önüne geçilmesi hedefleniyor.

40 BİN AĞAÇ KURTARILACAK

Bu sayede 40 bin 618 yetişkin ağacın hayatı kurtarılacak. BİLNET Okulları Kocaeli Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Korkmaz, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de temiz, güvenli ve daha ekonomik enerji kaynaklarından biri olarak kabul edilen güneş enerjisinden faydalanma bilincinin giderek arttığını belirterek, “Kampüsümüzde bu yönde bir dönüşüme giderek bu bilincin yayılmasına katkı sunmaktan çok mutluyuz. Güneş enerjisi, fosil yakıtlara göre daha uzun ömürlü. Aynı zamanda çok daha temiz, güvenli ve ekonomik. Ülkemiz coğrafi açıdan güneş enerjisinden faydalanacak bir konumda. Bu avantajı kullanmak adına yaptığımız bu yatırımın özellikle öğrencilerimiz üzerindeki etkisi bizleri daha da mutlu ediyor. Çevre konusunda her yatırımı önce onlar destekliyor ve sahipleniyor” dedi.

Ali Korkmaz bilnet