Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim Sen üniversitenin saldırısında geçmiş dönemleri hatırlattı!

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi’nden rektör yardımcısı ve güvenlik görevlilerinin saldırısı ile sonuçlanan promosyon ihalesi sonrasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika yetkilileri geçmiş dönemde yapılan ihaleleri hatırlatarak mevcut yönetime tepki gösterdi.

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi,

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi’nden rektör yardımcısı ve güvenlik görevlilerinin saldırısı ile sonuçlanan promosyon ihalesi sonrasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika yetkilileri geçmiş dönemde yapılan ihaleleri hatırlatarak mevcut yönetime tepki gösterdi. Sendikanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bugün Kocaeli Üniversitesi tarihinde yeni bir eşik aşıldı. Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi ve beraberindeki güvenlik görevlileri, şube yöneticimiz ve Yükseköğretim Büromuzun üyesi olan Ömer F. Özdemir ile şube yöneticimiz Burçin Deniz’e fiziki saldırıda bulunup darp etti!

Bu fiziki saldırının ardında yatan temel neden ise sendikamızın maaş promosyonu görüşmelerine katılmak ve üniversite emekçilerinin yok sayılan iradesini dillendirmek istemesidir. Çünkü üniversite yönetimi geçmiş yılların aksine bu kez ihale şartnamesini yayınlamamış, şartname oluşturulurken üniversitedeki emekçilerin ve sendikaların görüşlerine başvurmamıştır. Sadece ve sadece yandaş sendikayı ve banka temsilcilerini görüşme odasına almış, üniversite emekçilerine bu görüşmenin canlı görüntüsünü ‘izleme’ olanağı sunmuştur!

Hâlbuki üniversite emekçilerinin kendileriyle ilgili alınacak bir kararda nesne değil özne olması, yani izleyen değil iradesini beyan edebilen konumda olması gerekmektedir. Ancak demokrasinin bu en temel öğesi Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi tarafından şiddetle bastırılmak istenmiştir.

En başta şunun altını özellikle çizmek istiyoruz ki Kocaeli Üniversitesi’nde önceki dönemlerde yapılan banka promosyon ihalelerinin tümü, üniversitemizde üyesi bulunan tüm sendikaların ve herhangi bir sendikaya üye olmayan tüm üniversite personelinin katılabileceği şartlarda ve büyük salonlarda düzenlenmiştir. İlgili ihaleler öncesinde ihale şartnameleri hazırlanırken tüm sendikaların üyeleri adına görüşleri alınmış ve nihai şartnameyi inceleme olanağı sunulmuştur. Söz konusu uygulamalar pandemi şartlarında dahi gerekli teknik altyapı sağlanarak sürdürülebilmiştir.

Ancak Kocaeli Üniversitesi’nde önümüzdeki döneme dair bu sabah yaptığı bu söz konusu bu ihale, bizlerin alınmadığı kapalı kapıların ardında, sadece yetkili sendika temsilcilerinin katılımıyla ve sendikamız dahil diğer sendika temsilcilerinin katılımının fiilen engellenmesiyle gerçekleştirilmek istendi. İhalenin çevrimiçi canlı yayınlanacağı duyurulmuş olsa da herhangi bir itiraz ve müdahale hakkı olmadan adeta bir maç izler gibi emeğimizin karşılığı maaşlarımız üzerinden bu toplantı öncesi hangi gizli pazarlıkların yapıldığından habersiz bizlere reva görülecek üç kuruşluk promosyon miktarına razı olmamız istendi.

Hayır! Bunu kabul etmiyoruz dedik ve bugün Eğitim Sen olarak ihalenin yapılacağı bina önünde toplanarak bu durumu protesto ettik. Açıklamamız sürerken bulunduğumuz taraftan binaya gelen rektör yardımcısı Ercüment Çiftçi, basın mensuplarının kameralarının da açık olduğunu görünce hızlı bir manevrayla buyurun tabii tabii siz de içeri girebilirsiniz dedi. Bunun üzerine salona giren iki sendika yöneticimiz, Ömer furkan Özdemir ve Burçin Deniz, henüz toplantı başında söz isteyip ihalenin hukuksuz yönetmine dair konuşmak isterken Ercüment Çiftçi hızla yerinden kalkarak şube yöneticimiz ve Kocaeli Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan ömer Furkan Özdemir’in kolunu bükerek güvenlik personeline hedef göstermiş ve Burçin Deniz’le birlikte salondan itibaren yerlerde sürüklenerek bina dışına çıkarılmalarını emretme cüreti göstermiştir.

Kendisinin, şube yöneticilerimize yönelik doğrudan fiziki saldırısı, ardından güvenlik görevlilerinin yöneticilerimize saldırması ve salondan çıkarması ise bardağı taşıran son damla olmuştur.

Başta Ercüment Çiftçi ve üniversite yönetimi şu gerçeği çok iyi bilmelidir. Bizler, mücadele tarihimiz içerisinde güç sarhoşluğuna kapılanları, kendisini hukukun üstünde görenleri, istediği her şeyi yapabileceğini sananları çok gördük. Ancak daha da vahimi, bu kişilerin hukuk önünde hesap verirken nasıl yalnız kaldığını, ne kadar küçüldüklerini de çok gördük. Sanmayın ki bu devran böyle gidecek, sanmayın ki bu sarhoşluğunuz ilelebet devam edecek!

Ve unutmayın! Bu konu unutup gideceğimiz bir konu değil, aksine kurumsal belleğimize kazınmış bir konudur!  Üyesi olduğumuz uluslararası platformlarda ve yürüteceğimiz hukuk mücadelesinde hak ettiği değeri görecektir! Üniversite yönetiminin atacağı her adım artık yakın takibimizdedir!

Hukuk dışı ihale süreçlerinizi, kapalı kapılar ardındaki gizli çıkar pazarlıklarınızı, üniversite yöneticiliği yaparken nasıl oluyor da akademisyen maaşıyla özel hastaneler açabildiğinizi, hadsiz ve çirkin söz ve tutumlarınızı her yerde teşhir edecek ve nihaetinde hukuk önünde yargılanarak gereken cezayı almanız için mücadele edeceğiz.

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki şube yöneticilerimize yönelen fiziki saldırı, Kocaeli Üniversitesi emekçilerinin iradesine yönelmiştir. Şube yöneticilerimize kalkan eller, mücadele kararlılığımıza kalkmıştır. Gerisini darpçı failler düşünmek zorundadır!

Çalışanlar, kendileriyle ilgili konularda tüm söz-yetki-karar süreçlerinde yer almalıdır!

Hiçbir suç cezasız kalmayacak!”