Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EN’lerin fuarı sona erdi

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olma özelliği taşıyan Marmara Kariyer Fuarı, fiziki olarak kapılarını kapattı. En’lerin fuarı bir yıl boyunca Metaverse ortamında devam edecek.

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde

“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığı ve Kocaeli Valiliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentimizde gerçekleştirilen Marmara Kariyer Fuarı’nın Kocaeli Kongre Merkezi ile Umuttepe Yerleşkesi’nde yer alan fiziki bölümü sona erdi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Tüm gençlere öğrenim gördüğü üniversite adına bakılmaksızın birer yetenek olduklarının hissettirilmesi, istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması ve genç istihdamının desteklenmesi, gençlerin işverenlerle etkileşimi artırılarak gençlerin reel sektörün beklentileri hakkında bilgilerin aktarılması ve kariyer farkındalıklarının yükseltilmesi amacıyla düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı, gerek katılımcı sayısı gerek firma sayısı gerek ise düzenlediği etkinlik sayısı ile Türkiye’de bugüne kadar yapılan en büyük kariyer fuarı yanı sıra Avrupa’nın da en büyük kariyer fuarı oldu.

DANS GÖSTERİSİ

İki gün süren etkinlikte gençler mülakat simülasyonları, atölye ve workshoplar ile eğitsel, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılırken, Marmara Kariyer Fuarı’nın son etkinliği ise Genel Sanat Yönetmeni/ Kareograf  Senem Gemici yönetiminde Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla sahnelenen Göbeklitepe Dans Gösterisi oldu.

YOĞUN KATILIM

Marmara Kariyer Fuarı sonrası, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk başkanlığındaki düzenleme kurulu son kez toplandı. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren yanı sıra, dekanlar, müdürler, daire başkanları ile düzenleme kurulu temsilcileri katılım gösterdi.

METAVERSE’DEN DEVAM  EDECEK

Sosyal tesislerde yeni açılan, yemek salonunda toplantı yapan düzenleme kuruluna ve ekiplerine tek tek teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ‘Büyük bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bu fuarda her birinizin emekleri çok büyük. Çok özveri ile çalıştınız. Öğrencilerimizden, idari ve akademik kadromuza kadar hepinize teşekkür ediyorum. Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri çok büyük oldu. Aynı zamanda kentimizdeki STK’lar, Odalarımız, Derneklerimiz hepsi bu fuara sahip çıktı. Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Kocaeli Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi yapmalıyız. Bunun için gayretlerimizi sürdüreceğiz.’ dedi. EN’lerin fuarı yanı sıra ilklerin de fuarı olan Marmara Kariyer Fuarı, 1071 firmasıyla birlikte bir yıl boyunca Metaverse ortamında devam edecek.