Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan açıkladı yüz yüze eğitimde tarih uzadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimde verilen aranın da 15 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası şunları söyledi: “Koronavirüs salgını mutasyonların yol açtığı belirsizliklerle ağırlaşarak devam ediyor. Türkiye her alanda salgın sürecini başarıyla yöneten ülkelerin arasında yer alıyor. Aldığımız kararların yol açtığı sıkıntıları doğrudan bireylere yönelik desteklerle hafifletmeye çalışıyoruz. 1 milyon 240 bin esnafımıza 5 milyar liralık destek paketini kamuoyuyla paylaşmıştık.

Kısa çalışma ödeneğini kapsayan sosyal koruma kapsamındaki tüm destekleri devam ettiriyoruz. Milletimize aktardığımız nakdi destek miktarı 45,5 milyar liraya yaklaştı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN NE DEDİ?

2021 yılı asgari ücret rakamı bugün belli oldu. Asgari ücret 2021 yılı Ocak ayı itibariyle yüzde 21,5 artışla bekar ve çocuksuz çalışan için net 2 bin 826 lira evli ve 3 çocuklu çalışan için 3 bin 14 lira olarak uygulanacaktır. Salgın döneminde işverenlere desteği devam ettireceğiz. Kısa çalışma ödeneğinin süresini Şubat sonuna, nakdi desteği ise 17 Mart’a uzattık.

CORONA AŞILARI

Çin’den sipariş verdiğimizin aşıların yılbaşından önce gelmesini bekliyoruz. Bilim insanlarımızın gayreti ile şu an 8 ayrı aşı çalışmalarını yürütüyoruz. Vatandaşlarımdan kısıtlama tedbirlerinin yeniden artırılmasına ihtiyaç duymayacak şekilde davranmasını bekliyorum.

YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI

Okullarımızda yüz yüze eğitim arası 15 Şubat 2021’e kadar uzatıyoruz.”