Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze Tatlıkuyu’ya 4 yıl daha okul yok!

İyi Partili Türkkan Gebze Tatlıkuyu Mahallesindeki İlkokul ihtiyacını meclise taşımıştı. Milli Eğitim Bakanı Özer’den Türkkan’a cevap geldi, “mahalleye ilkokul önümüzdeki 4 yıl içinde yapılacak.”

İyi Partili Türkkan Gebze

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze Tatlıkuyu Mahallesi’ndeki ilkokul ihtiyacını TBMM gündemine taşımış, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplaması için Nisan ayında soru önergesi vermişti. Türkkan’ın önergesine 1 ay sonra Bakan’dan cevap geldi.

PROGRAMA DAHİL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı, mahalleye yapılacak okul projesinin 2023-2026 programına dahil edildiğini belirtti.  İYİ Partili Türkkan, mahallelinin kendisine ilettiği bilgi doğrultusunda Bakan Özer’e; ilkokul yapılması için Tatlıkuyu Kapalı Pazar Yeri’nin karşısında yer belirlenmesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından buranın zemin etüdü de yapılmasına rağmen bu çalışmanın hala tamamlanmadığını, mahallenin ihtiyacını karşılayacak ilkokul ile ilgili çalışmaların hızlandırılarak bir an önce tamamlanmasının Tatlıkuyuluların öncelikli talebi olduğunu yazmış ve konu ile ilgili sorular sormuştu. Milli Eğitim Bakanı, Türkkan’ın önergesine verdiği cevapta,   mahallede belirlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait yerin tadilatının yapılarak eğitim alanı olarak düzenlendiğini, okul yapımının 2023-2026 yatırım taslak programına dâhil edildiğini söyledi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorduğu sorular:

1-Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Tatlıkuyu Mahallesi’nde ilkokul yapılması için Tatlıkuyu Kapalı Pazar Yeri’nin karşısında yer belirlenmesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından buranın zemin etüdü de yapılmasına rağmen bu çalışma neden hala tamamlanamamıştır?

2-Tatlıkuyu Mahallesi’ne yapılacak ilkokulun yapımı ne zaman tamamlanacak, bu okul hangi eğitim öğretim döneminde açılacaktır?

3-Bakanlık programı dahilinde Tatlıkuyu Mahallesi’ne başka ilkokul yapımı projesi bulunmakta mıdır?

Milli Eğitim Bakanı Özer’in İYİ Partili Türkkan’ın önergesine verdiği cevap şu şekilde;

Kocaeli Valiliğince konuya ilişkin olarak;

Gebze ilçesi Tatlıkuyu Mahallesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait 797 ada 3- 11 no’lu parsellerin, Büyükşehir Belediyesi tarafından plan tadilatının yapılarak eğitim alanı olarak düzenlendiği, ilgili parsellerde okul yapımının 2023-2026 yatırım taslak programına dâhil edildiği belirtilmiştir.