Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haydi çocuklar sınava

Liseleri Geçiş Sınavı bugün

Liseleri Geçiş Sınavı bugün gerçekleştiriliyor. Kocaeli genelinde 37 bin 998 8’inci sınıf öğrencisi sınava girecek. 340 okulda 2 bin 553 ayrı salında yapılacak olan sınavda 7 bin 659 öğretmen görev yapacak. Saat 09.30’da ilk oturum başlayacak ve 75 dakika sürecek. 10.45’te yarım saat oturum arası verilecek. Bu arada öğretmenler rehber öğretmenlerle sohbet edecek. İkinci oturum 11.30’da başlayacak.

KISITLAMALAR OLACAK

LGS’nin yapılacağı saatte, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sınava girecek öğrenci ve refakatçileri dışında, sokağa çıkmak yasak. Bu yasak hem öğrencilerin daha sakin bir ortamda sınava gitmeleri, hem de sağlık açısından bulaş riskini azaltmak için uygulanacak. Sınava toplu taşım araçlarıyla gidecek öğrencilere bir veli eşlik edebilecek. Sınava kendi araçlarıyla gelecek aileler ise, aday ve araç sürücüsü dışında bir kişi daha olabilecek.

TEM OTOYOLU KAPALI

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yarın okul güzergâhlarında gerekli trafik tedbirlerini alacak. Ancak, Kocaeli Şehir Hastanesi bağlantı yolu kapsamında TEM Otoyolu İzmit Batı Kavşağı ile İzmit Kandıra Kavşağı arası Gültepe mevkiinde yapılan altgeçit çalışması nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatılırken, trafik Ankara istikametinde tek şerit üzerinden çift yönlü olarak sağlanıyor. Gerek bahse konu yol çalışması, gerekse de diğer noktalarda yapılan yol çalışmaları nedeniyle trafik TEM Otoyolu üzerinde yoğunlaşıyor. Ve buna bağlı olarak D-100 Karayolunda ve bağlantı yollarında araç trafiğinde yoğunluklar yaşanıyor.