Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hülagü’den sonra üniversite çiftliğe dönmüş!

Sayıştay kamu kurumlarının 2022 yılı denetim raporlarını açıkladı. Kocaeli Üniversitesi’nin ilgili raporunda 2021 yılından bu yana hiçbir öğretim elemanının bilimsel çalışmalarını yönetime bildirmediği ortaya çıktı. AVESİS sisteminde hiç kayıt görmeyen Sayıştay denetçileri yönetimi uyardı. Sadettin Hülagü’nün son yılını ve yeni rektör Zafer Cantürk döneminin tamamını kapsayan yanlış ne zaman giderilecek merak konusu.

Sayıştay kamu kurumlarının 2022
ugur

Sayıştay kamu kurumlarının 2022 yılı denetim raporlarını açıkladı. Kocaeli Üniversitesi’nin ilgili raporunda 2021 yılından bu yana hiçbir öğretim elemanının bilimsel çalışmalarını yönetime bildirmediği ortaya çıktı. AVESİS sisteminde hiç kayıt görmeyen Sayıştay denetçileri yönetimi uyardı.  Sayıştay denetçilerinin raporunda konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer aldı: “Eğitim – öğretim, bilimsel araştırma, yayım, seminer, klinik ve uygulama faaliyetleri üzerinden olacağı, her öğretim yılı sonunda, bölüm başkanının bölümün geçmiş yıldaki eğitim – öğretim ve araştırma faaliyeti ile, gelecek yıldaki çalışma planını belirten bir raporu bağlı bulunduğu dekana sunacağı, Dekanın söz konusu rapora kendi kanaatini de ekleyerek, rektöre göndereceği, Rektörün de rapor ve görüşleri değerlendirerek, gerekli tedbirleri alacağı ve yetersizlik ile ilgili kararlarını Yükseköğretim Kuruluna bildireceği, enstitü ve yüksekokul müdürlerinin raporlarını bağlı oldukları rektör veya dekana göndereceği hüküm altına alınmıştır. Aynı maddenin (c) fıkrasında; her öğretim elemanının, bilimsel araştırmalarının, yayınlarının ve verdiği dersleriyle yönettiği seminerlerin ve uygulamaların listesini, yurt içinde ve dışında yapılan bilimsel kongrelerdeki tebliğlerin birer örneğinin, bağlı bulunduğu birim yöneticisi aracılığıyla rektörlüğe sunmak zorunda oldukları belirtilmiştir.

ZAFER CANTÜRK DÖNEMİNDE HİÇ YOK…

Denetimlerde, Rektörlük tarafından kurumsal olarak yönetilen Akademik Veri Yönetim Sistemi (AVESİS) incelenmiş; sisteme en son veri girişinin 2019 yılında 24 akademisyen, 2020 yılında 88 akademisyen, 2021 yılında 145 akademisyen tarafından yapıldığı, ancak 2021 yılından sonra söz konusu sisteme öğretim elemanlarının yaptıkları bilimsel araştırmaların, yayınların, verdikleri derslerin, yönettikleri seminerlerin ve uygulamaların, yurt içinde ve yurt dışındaki bilimsel kongrelerde sundukları tebliğlerin girilmediği görülmüştür. Üniversite tarafından öğretim elemanlarının akademik faaliyetleriyle ilgili değerlendirme ve planlama yapılabilmesi için bu verilerin 2547 sayılı Kanuna göre üst yönetime sunulması gerekmektedir.” Üniversite yönetimi Sayıştay’a ilettiği cevabında söz konusu hatayı kabul etti ve giderilmesi için çalışacaklarını belirtti. Sadettin Hülagü’nün son yılını ve yeni rektör Zafer Cantürk döneminin tamamını kapsayan yanlış ne zaman giderilecek merak konusu.