Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İstiklal Marşı törenleri iptal edildi!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ilçe milli eğitim müdürü Ömer Akmenşen’in talimatıyla İstiklal Marşı törenleri iptal edildi. Gerekçe okul bahçelerinde mesafe olmasına rağmen; corona.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ilçe

Ugur ENC minCorona virüsü pandemisi yaklaşık 1 yıldır devam ediyor. Türkiye’de haziran ayı itibariyle yeni normalleşme süreci başladı. Eylül ayında ise okullarda 1. sınıfların yüz yüze eğitimine izin verildi. Ancak ilkokul, ortaokul ve lise 1. sınıf dışındaki öğrencilerin evlerinden EBA üzerinden eğitim alması kararlaştırıldı. Okullarda sınırlı sayıda öğrenci bulunuyor. Öğrencilerin birbiriyle minimum teması için bütün önlemler alınıyor.

BAHÇELERDE MESAFE OLUŞTURULMUŞTU

Söz konusu önlemler kapsamında okul bahçelerinde resmi törenler ile pazartesi ve cuma günleri gerçekleştirilen İstiklal Marşı törenleri için de özel düzenlemeler yapılmıştı. Bu kapsamda okul bahçelerinde birer buçuk metre mesafe ile işaretler yerleştirildi. Öğrenciler söz konusu yer işaretlerin göre sıra alıyor ve birbirleri ile mesafelerini koruyarak resmi törenlere katılım gösteriyorlardı.

Ömer Akmenşen mesajİLÇE MİLLİ EĞİTİM İPTAL ETTİ

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ilçe milli eğitim müdürlüğü şaşırtan bir karar aldı. İlçe milli eğitim müdürü Ömer Akmenşen’in talimatıyla İstiklal Marşı törenleri iptal edildi. Gerekçe olarak okul bahçelerinde mesafe olmasına rağmen corona virüsü öne sürüldü. Ömer Akmenşen’in okul müdürlerine Whatsapp üzerinden bir mesaj göndererek resmi törenlerin yapılmamasını istediği öğrenildi.

HERHANGİ BİR TÖREN YAPMADAN…

Akmenşen’in okul müdürlerine gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı: “Arkadaşlar sabahları ders başlamadan önce herhangi bir tören yapmadan mesafeli bir şekilde öğrencileri içeri alıyoruz. Aynı şekilde cuma günleri ders bitiminde de tören yapmadan, mesafeye dikkat ederek evlerine gönderiyoruz. Kesinlikle kalabalık bir ortam oluşmasına müsaade etmiyoruz. Gereği ricasıyla. İyi akşamlar.”

Okul bahçesiHER ŞEY BİTTİ SIRA TÖRENLERE Mİ GELDİ?

Okul müdürleri Ömer Akmenşen’in talebine tepki göstererek Bağımsız Kocaeli’ye konuştu. Okullarda her türlü tedbirin alındığını ifade eden müdürler, “Her şey bitti sıra resmi törenlere mi geldi? Okullarımızda her türlü tedbiri aldık. Dezenfektanlarımız da mevcut. 5 dakikalık İstiklal Marşı töreninin kime ne zararı var?” dedi.

VELİLERİN KALABALIĞI

Törenlerin iptal edilmesi akıllara Ulugazi İlkokulu’nun giriş ve çıkış saatlerini getirdi. Söz konusu okula giriş çıkışlarda onlarca veli bahçeye alınmıyor, dar sokakta birbirleri ile hiçbir mesafe gözetmeden çocuklarını bekliyor ve çocukları aynı kalabalığın içerisinden geçirmek zorunda kalıyor. İstiklal Marşı törenlerine müdahale eden yetkililer bu duruma müdahale etmiyor.