Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte KOÜ’nün işveren endeksi sıralaması

Türkiye’nin en büyük kariyer ve iş bulma sitelerinden olan kariyer.net; İşveren İlgi Endeksini yayımladı. Kocaeli Üniversitesi’nin sırası da belli oldu

Türkiye’nin en büyük kariyer

10 yılda yeni çalışanlarını arayan 486 bin işveren kullanıcısının 200 milyon hareketini inceleyen ‘’kariyer.net’’; mezunların, üniversite mezuniyetini takip eden ilk 2 yıl içerisinde işe girme hızlarını, işverenlerin hangi üniversite ya da bölüm mezunlarına daha sık ilgi gösterdiklerini belirleyen bilgiler ışığında 3 farklı sıralama ile ‘İşveren İlgi Endeksi’ oluşturdu.

KOÜ 12. SIRADA

Kocaeli Üniversitesi gerek diğer üniversiteler, gerek ise üniversite ve bölüm bazlı endekslerde çok önemli sıralarda yer alarak, mezunları en çok tercih edilen üniversitelerden biri olma başarısını elde etti. Mezun olan öğrencilerin firmalar tarafından tercih edilmelerinde, Devlet üniversiteleri arasında 12., genelde ise 30. sırada yer aldı.

Birçok bölümün tercih edilmede önemli sıralarda yer aldığı listede, üniversite bölümleri arasında ilk 3 sırada; Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümleri yer aldı.

Iste KOUnun isveren endeksi siralamasi