Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte KOÜ’nün yeni dekanları!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Kocaeli Üniversitesi’nde İİBF’nin kapatılmasının ardından kurulan İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne dekan görevlendirmeleri ile personel dağılımı belli oldu. Yeni dekanları Kocaeli Bizim Yaka Gazetesi Yazarı Galip Ataman kaleme aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Kocaeli Üniversitesi’nde

Kocaeli Bizim Yaka Gazetesi Yazarı Galip Ataman, Kocaeli Üniversitesi’nde İİBF’nin kapatılmasının ardından kurulan İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne dekan görevlendirmeleri ile personel dağılımını kaleme aldı. Ataman KOÜ’nün yeni dekanlarını şu sözlerle duyurdu: “Kocaeli Üniversitesi 19 fakülte, 4 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 1 konservatuvar ile büyük ve saygın bir aile. 56 bin öğrenci öğrenim görürken 288’i profesör, 221’i doçent olmak üzere 2.330 öğretim elemanı görev yapıyor. 
Nicelikten çok nitelikli ve istihdam odaklı kararların alındığı dikkat çekerken 
Denizcilik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Turizm Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Yüksekokulu fakülteye dönüştürüldü.
Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin bulunduğu Arslanbey Yerleşkesinde atıl durumda olan ve kullanılmayan yaklaşık 200 dekar alan Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretim Sahası haline getirildi.
Son olarak 1994 yılında kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 3 Mart 2022 tarih ve 5252 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kapatıldı. 4 Mart 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 
İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi adında 2 fakülte kuruldu.
Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 2 yeni fakülte kurulduğunu sosyal medya hesabından “Yeni fakültelerimiz Kocaeli’ye ve üniversitemize hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek duyurmuştu.

HEREKE’DEKİ BİNA TAMAMLANINCA İŞLETME FAKÜLTESİ TAŞINACAK

Bu arada 32 yıl önce kurulan İİBF’nin kapatılmasının ardından kurulan İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne dekan görevlendirmeleri ile personel dağılımı yapıldı.
5 bölümün dağılımı şöyle oldu;
Bir: İşletme Fakültesine İşletme Bölümü bağlandı.
İki: Siyasal Bilgiler Fakültesine bağlanan bölümler; İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi.
Bu arada YÖK her 2 yeni fakülte için kontenjanları belirleyerek ÖSYM’ye bildirdi.
Kapatılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine kayıtlı öğrenciler ise mezun oluncaya kadar mevcut haklarını koruyacaklar.
Yeni kurulan 2 fakültede eğitim-öğretim şimdilik Umuttepe Yerleşkesindeki mevcut binada devam edecek.
Körfez Belediyesi tarafından yaptırılacağı açıklanan binanın tamamlanmasının ardından İşletme Fakültesi Hereke’ye taşınacak.
Mevcut binayı Siyasal Bilgiler Fakültesi kullanacak.

DEKANLAR BELLİ OLDU

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yeni kurulan fakültelere kurucu dekan görevlendirdi.
Siyasal Bilgiler Fakültesi kurucu dekanı olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Tarı görevlendirildi.
1959 yılında İzmit’te doğan, ilk, orta ve lise eğitimini İzmit’te tamamlayan, Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olan Recep Hoca, 
1994 yılında da İktisat Bölümü’nün kuruluşunda görev almıştı.

PROF. DR. MUHLİS HALİS

Bir diğer görevlendirme; Prof. Dr. Recep Tarı’nın yeni kurulan Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olmasının ardından boşalan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne yapıldı.
Enstitünün yeni müdürü Prof. Dr. Fazilet Burcu Çam’ı tanımıyorum ama 
yeni kurulan İşletme Fakültesi Dekanlığını çok istediğini, hatırlı tanıdıklarına Rektör Hocayı arattırdığını biliyorum.
Yıllar önce çok kullanılan “Pantolon uyduramadık, gömlek verelim” klişe sözde olduğu gibi, Burcu Hoca İşletme Fakültesi Dekanlığı koltuğuna oturamadı ama Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüyle yetinmek zorunda kaldı!

PROF. DR. FAZİLET BURCU ÇAM

Değerli okurlar,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) kapatılması, İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin kuruluşunun tamamlanmasının ardından sırada Mühendislik Fakültesiyle ilgili karar var.YÖK’te incelemesi devam eden KOÜ Senatosunca kabul edilen karara göre, Mühendislik Fakültesi bir çok bölümlerini koruyarak tüzel kişiliğini devam ettirecek.Yazılımın ve dijitalleşmenin öne çıktığı günümüzde Yazılım Bölümü, Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Bölümü ile Teknopark’taki Yazılım ve Bilişim Bölümlerini de kapsayacak Bilişim Fakültesi Yeniköy’deki Yerleşkeye kurulacak.

ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI

KOÜ’de yeni kurulan Siyasal ve İşletme Fakültelerine kurucu dekan görevlendirilirken Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdullah Çağlar istifa etti.
6 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Ziraat Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Abdullah Hocanın yerine rektör yardımcısı Nilgün Fığlalı görevlendirildi.
Abdullah Hocanın YÖK tarafından soruşturulan bir olaya adı karıştığı iddiası üzerine dekanlıktan istettiği konuşuluyor.
Bu arada soruşturma dosyasında adı geçen doçentin karara itiraz ettiği ve mahkeme tarafından suçsuz bulunduğu iddia ediliyor.
Önümüzdeki günlerde YÖK’ün vereceği karar, Abdullah Hocanın dekanlık görevine dönüp dönmeyeceği merak ediliyor.