Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Kocaeli’de bakın kaç öğretmen aşı olmadı?

Kocaeli Haber- Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli’deki okullarda 2 bin öğretmenin aşı olmadığını söyleyerek onları aşı olmaya davet etti.

Kocaeli Haber- Kocaeli Valisi

Kocaeli Haber- 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı bugün Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kaymakamlar, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, il Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kocaeli İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Erkoç, İlçe Emniyet Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanları, Okul Müdürleri, öğretmenler ve Okul Aile Birlikleri temsilcileri katıldı.

VALİ BİLGİ VERDİ

Kocaelide bakin kac ogretmen asi olmadiVali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, “İlimizde 2021-2022 eğitim öğretim yılında bin 455 eğitim kurumunda 26 bin 795 öğretmenimiz, 416 bin 360 öğrencimize eğitim vermektedir. Okul türlerine göre baktığımızda ise okul öncesi kurumlarımızda 44 bin 969 ilkokullarda 129 bin 849 ortaokullarımızda 119 bin 149 liselerimizde ise 119 bin 178 öğrencimiz eğitim ve öğretim görmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 20 yılda eğitimin fiziki alt yapısını geliştirmek için birçok çalışma yapmıştır. İlimize baktığımızda 2021 yılında toplam 16 projede 314 yeni derslikten oluşan 13 okul 2 ek bina ve 1 spor salonu eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir. Yine toplamda 171 dersliklik 8 projemizin inşaatı devam etmektedir. Ayrıca toplam 486 derslikli 33 projemiz ise sözleşme, ihale ,proje aşamasında olup en yakın zamanda ilimize kazandırılacak.
2021 yılında 12 ilçemizde toplam 232 eğitim kurumunun genel onarımı tamamlanmış 14 eğitim kurumunda ise onarım halen devam etmektedir. 2020 yılında 13 okulumuzun bina güçlendirilmesi yapılmış 2021-2022 eğitim öğretim yılında ise 21 okulumuzun bina güçlendirmesini tamamlamayı planlıyoruz. Yine ilimizde 12 bin 16 öğrencimizi 871 servis aracı ile her gün taşımaktayız.

2 BİN ÖĞRETMENE AŞI TAVSİYESİ

Dünyayı kasıp kavuran virüsle yoğun şekilde mücadele etmekteyiz. Özellikle evde bakım ve sağlık hizmetleri bakımından 750 bin rakamını geçmiş bulunuyoruz. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşlılarını ölüme terk eden sözde medeniyet mensubları Türkiye’yi örnek almalıdır. 73 bin 65 yaşlı insanımız yalnız yaşıyor. Özellikle son 20 yılsa sağlık anlamında ülkemizin yapmış olduğu yatırımların ne kadar önemli olduğunu test etmiş olduk. Her bir vatandaşımızın kapısına gidip aşılama yaptık. Okullarımıza bugüne kadar 7.5 milyon maske 51 ton el dezenfektanı teslim edilmiş, tüm tedbirler planlanmıştır. Bu kapsamda okullarımıza bin 280 temizlik görevlisi görevlendirilmiştir. Öğretmenlerimizdeki aşılama oranı yüzde 92.4’tür. Yaklaşık 2 bin civarında öğretmenimiz aşı olmama konusundaki dirençlerini hala sürdürüyorlar. Onlara çağrılarımız aşılarını bir an önce olmaları yönündedir.

OKULLARDA YOĞUN GÜVENLİK

Bugün itibariyle ikinci doz aşılamada yüzde 75’i yakalayarak önemli bir ilerleme kaydettik. Bu kapsamda 113 eğitim kurumumuzda öğrencilerimize el yıkama ve aşılama konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Özellikle geleceğimizin teminatı yavrularımızı korumak için okullarımız etrafında emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından güvenlik sağlanmaktadır.Şu an için 15 tane okulumuzda özel güvenlik görevlisi bulunmaktadır. Emniyet ve Jandarma birimlerimiz 495 okulumuzda gerekli önlemleri almış bulunuyor. 126 gezici ekibimiz okullarımız etrafında devriye faaliyetlerini sürdürmektedir. Yasak sigara satımı kapsamında 7 bin 97 işletme bulunup 6’sına idari işlem yapılmıştır. Tekinsiz şahıs ve seyyar satıcılara 9 idari işlem uygulanmış, 752 internet kafe denetlenmiş 10 tanesine idari işlem yapılmıştır. 4 bin 886 servis aracı denetlenmiş ve 170 araca da idari işlem gerçekleştirilmiştir. Özellikle okullarımızın güvenlik kameralarıyla donatılması kapsamında sadece 28 okulumuz kaldı.

AŞIDA DESTEK

Özellikle aşılama konusunda desteğinizi istiyorum. Gördüğümüz tablo şu, eğer aşısızsanız yoğun bakım ve entübeye düşme oranınız çok yüksek. Eğer iki sinovac yaptırıp üçüncü doz hatırlatma aşısı yaptırmadıysanız oran yine yüksek. Karşı propaganda yapmanızı istemiyorum. Bireysel olarak hakkınız var ama başkalarının üzerinde bir hak iddia etmenizi doğru bulmuyorum. Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili etik kurallara uymamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Aklımıza gelen her şeyi söylemek doğru değil. 6500 kamu çalışanının bulunduğu bu şehirde mutlaka bu kurallara uyulması gerektiğini düşünüyorum.”