Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Kadın Platformu: Gizem Hoca’nın yanındayız

Kocaeli Kadın Platformu, “Bilimsel özgürlük, akademik özerklik her tür iktidar odağından bağımsız kalarak sağlanabilir. Laik eğitimden asla vazgeçmeyeceğiz! Gizem Hoca’nın yanındayız!” açıklaması yaptıç

Kocaeli Kadın Platformu, “Bilimsel

Kocaeli Kadın Platformu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Dinci ve gerici gruplar iktidardan aldıkları güçle bilimin yol göstericiliğinde işlemesi gereken kurumlar olan  üniversiteleri kontrol altına almak için çeşitli provokasyonlara imza atıyor. Bunun son örneği Kadir Has Üniversitesi’nde yaşandı. Çeşitli dinlere mensup öğrencilerin ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için tahsis edilen bir odayı tekeline almaya çalışan bir grup, ibadethanede ayakkabılık bulunmasına rağmen, fakülte koridorlarına ayakkabılarını bırakmıştır. Bu konuda uyarıldılar; ne var ki,  tavırlarına ve bu konuda provokasyon yapmaya devam etmişlerdir. Söz konusu odanın mescit olmadığını, odadan bütün dinlere mensup öğrencilerin faydalandığını ve seccade kullanmaları gerektiğini ifade eden Gizem Hoca’yı kayda almış ve daha sonra dinci trollere hedef göstermişlerdir. Videodan da görüldüğü üzere, olaydan hemen önce hocalarını odasında tehdit etmişlerdir.

KABUL ETMİYOR GÖZ YUMMUYORUZ

Tüm bu tehditler ve sosyal medya üzerinden yürütülen linç girişimine karşı Kadir Has Üniversitesi öğrencisi gençler şu açıklamayı yaparak hocalarına sahip çıkmıştır: “İlgili hedef gösterme çağrısını yapan ve bu konuda örgütlenme sağlayan TÜGVA ve muadili kurumların biz öğrenciler için en güvenilir alanımız olan okulumuzda tehdit yarattığını söylemek kaçınılmazdır. Üniversiteler eğitim kurumları olup ülkemizin geleceğini oluşturan gençlerin eğitim haklarını böyle propagandalara malzeme edilmesine göz yummayacağız, bizler hiçbir baskı altında kalmadan, bilimin önderliğinde, bağımsız ve laik eğitim sistemi içerisinde gelecekte ülkesine değer katmayı hedefleyen öğrencileriz. Üniversite ilke ve değerlerimizi göz önünde bulundurarak olayı algı çabasına dönüştüren bireylerin bilinçli politikalar yürüttüğünü söyleyebiliriz. Bu bağlamda bizi ve tüm Kadir Has mensuplarını tehdit eden, ötekileştiren ve can güvenliğimiz konusunda endişeye düşüren kurum ve kişilerin aksiyonlarını kabul etmiyor ve göz yummuyoruz.

UYARIYORUZ

Biz de Kocaeli Kadın Platformu olarak, Kadir Has Üniversitesi öğrencisi gençlerin açıklamasını destekliyoruz. Bu provokasyonun geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ‘in tarikatlara destek vermeye devam edeceklerini ilan etmesinin hemen ardından gerçekleşmesini büyüyen tehlikenin göstergesi olarak kabul ediyor ve uyarıyoruz !

Üniversiteler sadece ve sadece bilimin rehberlik etmesi gereken kurumlardır. Hiç bir dinin veya tarikatın arka bahçesi değildir. Bilimsel, Özerk ve Laik eğitimden asla vazgeçmeyeceğiz.

Gizem Hoca’nın yanındayız.

Dayanışmayla…”