Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli'ye sağlık üniversitesi kurulacak!

AKP, Ankara Bilim Üniversitesi ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi isminde iki yeni vakıf üniversitesinin kurulmasına ilişkin kanun teklifini, Meclis Başkanlığına sundu

AKP, Ankara Bilim Üniversitesi

AKP TBMM Grubu, son dönemde sağlık ve eğitim alanında önmeli çalışma taslakları hazırladı. Yılda iki kez yapılabilen doçentlik sınavı sayısının artırılabilmesi, vakıf üniversitelerindeki öğretim elemanlarının mali haklarının devlet üniversitelerinde çalışan emsalleriyle eşitlenmesi, üniversitelerin ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen projelerine finansman desteği verilebilmesi gibi konular kanun teklifine alındı.

KOCAELİ’DE ÜÇ ÜNİVERSİTE OLACAK

Öte yandan Ankara Bilim Üniversitesi ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi isminde iki yeni vakıf üniversitesinin kurulmasına ilişkin kanun teklifini, Meclis Başkanlığına sunuldu. Bu kanun teklifi meclisten geçtikten sonra Kocaeli’ye yeni bir üniversite daha kurulacak. Böylece Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’yle ilimizdeki üniversite sayısı üçe çıkacak.