Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 428 bin 208 öğrenci ders başı yapacak!

Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğrencilerin güvenliği için Kocaeli’de bir dizi tedbirler alındı. Kocaeli Valiliği kent genelinde 428 bin 208 öğrencinin ders başı yapacağını duyurdu.

Yeni eğitim ve öğretim

Yeni eğitim ve öğretim yılı pazartesi günü başlıyor. Kocaeli’de 1577 okulda toplam 428 bin 208 öğrenci ve 26 bin 32 öğretmen ders başı yapacak. Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında ve koordinasyonunda kaymakamlar, Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim ve ilgili kurumların yetkililerinin katılımlarıyla eğitim kurumların hazır hale getirilmesi ve gerekli planlamaların yapılması için toplantılar yapıldı.

Okulların eğitim öğretime hazırlanması için yapılan çalışmaların yanında emniyet, asayişin temini, muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirler gözden geçirilerek alınacak ilave tedbirler ile geleceğimizin teminatı evlatlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması için yapılacak çalışmalar noktasında istişarelerde bulunuldu. Yapılan toplantılarda bir dizi kararlar alındı.

Kocaeli’de Yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili alınan kararlar şöyle;

Okul çevresi ve güzergahlarında, başta motosikletli ekipler ve yaya devriyeler olmak üzere okul önlerinde gerekli görevlendirmeler yapılarak diğer birimlerle koordineli bir şekilde genel asayiş uygulama ve denetimler yapılacak.

Tüm okul servis araçları ve personeli trafik yönünden denetlenip, okullarda görevli öğretmenlere yönelik Trafik Güvenliği konularında yapılan bilgilendirme faaliyetlerine titizlikle devam edilecek.

Öğrenci, öğretmen ve velilerden gönüllülük esasına dayalı Okul Geçit Görevlilerinin oluşturulacak.

Okul önünde ve çevresinde okullarla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturabileceği değerlendirilen şahısların kimlik kontrolleri ile takibinin yapılacak.

Okul çevresinde faaliyet gösteren internet cafe, park bahçe, kıraathane ve tekel ürünü satışı yapan işletmelerin ayda iki kez olmak üzere farklı zaman dilimlerinde kontrol ve denetimlerinin yapılacak.

Okul çevresinde ve öğrencilerin bulunduğu yerlerde uyuşturucu/uyarıcı maddelerle mücadele başta olmak üzere tek dal sigara satışının yapılıp yapılmadığı konusunda kontrollere kesintisiz devam edilecek.

Okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yapılacak çalışmalar ise şöyle;

Uyuşturucuyla mücadelede önemli kazanımlar sağlayan “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” gibi örnek çalışmalara devam edilecek.

Öğrencilere güvenli internet kullanımı, siber zorbalıkla mücadele, kişisel verilerin önemi, dijital bağımlılık vb. konularda eğitimlere devam edilecek.

Özellikle lise öğrencilerine yönelik terör nedir, terör militanları öğrencilere nasıl yaklaşır, üniversiteye gittiklerinde dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili eğitimlere devam edilecek.