Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de kaç okulda karantina var?

Kocaeli Veli-Der Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz, Kocaeli’de 12 sınıfın karantinaya alındığını ve okulların alarm verdiğini dile getirdi.

Kocaeli Veli-Der Başkan Yardımcısı

Okullar alarm vermeye devam ediyor. Kocaeli Veli-Der Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz Kocaeli’de corona nedeniyle 12 sınıfın karantinaya alındığını, okulların alarm verdiğini dile getirdi. Korkmaz’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Derneğimize ulaşan bilgilere göre, salgının ikinci haftasında, Turkiye genelinde tespit edebildiğimiz, 536 sınıf, Kocaelide ise bize gelen bilgilere gore , şimdiye kadar 12 sınıf karantinaya alındı. İzmit’te 4, Kartepe’de 1, Darıca’da 5, Gebze’de 2 sınıfta pozitif veya temaslı vaka olması nedeniyle çocukların evlere gönderildi. Her gün, her saat , bu sayılar artmakta ve bizleri korkutmaktadır.

OKULLARA YENİ KAPILAR EKLENMELİ

MEB’e çağrımızdır! Kamuoyuna her hafta, iller bazında, bulas, karantina bilgileri aktarılmali , Veli ve öğrencilere farkındalık çalışmaları yapılmalıdır.. Maske Mesafe hijyen sloganı unutturulmamalıdır. Okul müfredatları pandemi koşullarına uygun şekilde düzenlenmeli ve kısaltılan ders saatleri dikkate alınmalıdır. Velilerimizden gelen taleplere göre, okul giriş çıkışlarında oluşan yığılmaları önlemek için, sorunlu olan okullara , yeni giriş çıkış kapıları ilave edilmeli ve böylece temasın önüne geçilmesi sağlanmalıdır. Kantin hizmetinden yararlanan çocuklar, maskelerini çıkararak yemek yediğinden, yemek saati sınıflara yemeklerin paketli bir şekilde ulaştırılması ve kantindeki yığılmalar engellenerek belirli ürünlerin satış noktalarının sayısı artırılmalıdır. Çocukların ulaşabileceği, dezenfektanlar ve maskelerin göz önünde bulundurulmasına dikkat edilmelidir.

EK SEFERLER ARTIRILMALI

Okul servis saatleri, işçi servisi saatlerinde de kullanıldığından, araçların koltuklarının belediyelerce, ücretsiz dezenfekte edilebileceği noktalar sağlanmalı, yapılan gözlemlere göre kapasitesinin üstünde öğrenci alan servisler tespit edilmeli ve ikazlar yapılmalıdır. Eğitim emekçileri ve ögrencilerin halk otobüslerinden ücretsiz bir şekilde faydalanması sağlanmalı ve üniversitelerin açılması ile oluşacak kalabalık düşünülerek ek seferler artırılmalıdır.

EK DERSLİKLER AÇILMALI

TYP (Toplum yararına program) kapsamında görevlendirilecek temizlik güvenlik personel, ihtiyacı karşılayamayacak sayıdadır. Görevlendirilecek eğitim emekçilerinin çalışma usul ve esaslarında, temizlik görevlileri 8 derslikten sorumludur. Salgında ciddi sağlık riski ile karşı karşıya kalan eğitim emekçileri esnek çalışmaya zorlanamaz zorlanmamalıdır. Kocaeli’de 17676 adet derslik bulunmaktadır bunlardan sadece Gebze’de 2642 derslik sayısı ile 330 temizlik personeli ihtiyacı oluşmuş olacaktır. Pandemi koşullarında, çocuklarımızın kesintisiz eğitime devam edebilmesi için, yeni bir kapanma olmadan ek derslikler açılmalı kamu kaynakları çocuklarımıza kullanılmalıdır.

SORGULUYORUZ

Tüm Türkiye’de KYK’lar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kapanmış mevcut müdürler araştırmacı kadrosu ünvanı ile Gençlik ve Spor İl müdürlüklerine il müdür yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Bu araştırmacı ünvanı ile görevlendirilen eski KYK yurt müdürleri ne iş yapmaktadır? Kocaeli’de öğrenci yurtlarının yetersizliği daha önceden tespit edilmiş midir? Mevcut Yurtlar, maske, mesafe, hijyen, kapasite açısından yeterli midir? Devlet mahareti ile, vakıf ve cemaat yurtları ile imzalanan protokollerin şartı nedir? Kamusal kaynakların vakıf ve cemaatlere aktarılmasını doğru bulmuyoruz iki yıldır pandemi sürecinde, kirasını ödemekte zorlanan Yurtlar ayrıştırılarak devlet desteğinden mahrum bırakılmasını sorguluyoruz!

BEDELİ NE OLACAK?

Biz öğrenci Veli Derneği olarak, devlet yurtlarının kapasitesinin hızla artırılmasını ve kaynakların çocuklarımıza , öğretmenlerimize aktarılmasını talep ediyoruz. Kocaeli genelinde valiliğin sayfasında belirtilen yurt kapasite miktarı, 14 bin 477’dir. 6949 erkek 7528 kız öğrenci kapasitesi ile öğrencimizin faydalanacağı devlet yurtlarında kimlerin kalacağı belirsizdir. Yabancı öğrencilerin Erasmus öğrencilerinin, yüksek lisans, doktora yapan öğrencilere ayrılan kapasite miktarı nedir? Yeni eğitim öğretim sürecine katılan 12500 öğrenci ve 7767 doktora ve yüksek lisans öğrencisini, ücreti mukabilinde, devlet ile anlaşmalı hangi vakıflara yerleştireceksiniz? Bunun hizmet bedeli ne olacak?”