Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de okula kayıt için zorunlu bağış!

Kocaeli’de hizmet veren bir devlet okulu öğrenci kaydı için 200 TL kayıt parası istedi. Kent genelinde pek çok okulda durum maalesef aynı.

Kocaeli’de hizmet veren bir

Türkiye’de eğitim sistemi büyük sıkıntı yaşıyor. Milli Eğitim okullara gerekli bütçeyi ayırmıyor. Hal böyle olunca okullar kayıt sırasında bağış adı altında zorunlu para alıyor. Kimi okullar ise ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler için öğretmen seçiminde para istiyor. Belli bir ücret ödeyen veliler diledikleri öğretmeni seçebiliyor. Kocaeli’de son olarak 7. Boru Ortaokulu’nda bir öğrencinin kaydı için bağış parası istedi. Olayı velinin şikayeti ortaya çıkardı.

12’Lİ TUVALET KAĞIDI

İnternet üzerinden şikayetini yayınlayan veli, “Oğlum 7. Boru Ortaokulu’na kayıt için gittiğimde 200 TL zorunlu bağış istendi. Vermek zorunda değiliz dediğimde, şikayet ederiz dediğimde ise valilik gerekiyorsa zorla alacaksınız dedi cevabını verdi. Bunun yanında 2 top fotokopi kağıdı ve 12’li tuvalet kağıdı talep etti. Parayı verdikleri banka hesabına yatırıp dekont diğer talepleri ve elimize tutuşturdukları formla tekrar kayıt için başvurmamız gerektiği söylendi. Devlet ödenek sağlamıyormuş” ifadelerini kullandı.