Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de yüz yüze eğitim böyle başladı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de 16 Mart 2020’den bu yana kapalı olan eğitim kurumlarında uzun bir aradan sonra ilk yüz yüze eğitim başladı. 6 ay sonra yüz yüze eğitim start aldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi

Pandemi nedeniyle 6 aydır kapalı olan eğitim yuvalarında ilk yüz yüze eğitim start aldı. Kocaeli Derince Bekir Sıtkı İlkokulu’nda sabah saatlerinde yüzlerce ana okul ve ilkokul öğrencisi yüz yüze eğitim için sınıflarına geldiler. Sınıf sayıları azaltılarak ve tüm hijyen koşullarının uygulandığı eğitimler stat aldı..

HAFTADA 1 GÜN YÜZ YÜZE

Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos’ta başlatılmıştı. Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim, anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda bugün başladı. Okullar da yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde start aldı.

VELİLERE COVİD_19 SEMİNERİ

Derince Bekir Sıtkı İlkokulu olarak velilere bilgilendirme semineri gerçekleştirdiler. Okul rehber öğretmenleri Emel Şeyhoğlu ve Semra Karagülle tarafından 21-25 eylül 2020 tarihleri arasında ‘’Okula uyum haftası ‘kapsamında velilere yönelik “Okulda ilk günümüz, okul fobisi, velilere düşen görevler, öğrenciye yaklaşım, covit 19 salgın sürecinde yapılması gerekenler ve alınacak önlemler ‘’ hakkında bilgilendirme semineri yaptı.

YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILIM ZORUNLULUĞU BULUNMUYOR

Derince Bekir Sıtkı İlkokulu Okul Müdürü Halil Öztürk, “Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1’inci sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

TÜM HİJYEN TEDBİRLERİNİ ALDIK

Halil Öztürk “Hijyen ve enfeksiyonun önlemesi konusunda çok ciddi tedbirler aldık. Sınıflarda öğrenci sayısını azalttık. Öğrencilerimiz kademeli ve seyreltilmiş olarak eğitime başlıyor. Velilerimizden de ricamız gelip okulları görmeleridir. Eğitim-öğretim yılı öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun. Bekir Sıtkı İlkokulu olarak , teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirdik.” dedi.