Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki okullara 85 milyon bütçe!

MEB Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli Valiliği’nde toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Kocaeli ilimizdeki okullarımıza 85 milyonluk bütçeyi göndermiş bulunuyoruz” dedi.

MEB Bakanı Mahmut Özer,

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, bugün Kocaeli’ye geldi. Bakan Özer, ilk olarak Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, birim müdürleri hazır bulundu. Özer, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

İl Eğitim Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Özer, “Okullarımıza ilk kez bütçe gönderdik. Yaklaşık 5 buçuk milyar TL’lik bütçeyi bugün itibariyle okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. Okullarımız artık temizlik, onarım, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını hiç kimseye başvurmadan kendilerine gönderilen bütçe ile karşılayabilir duruma geldiler. Bu kapsamda Kocaeli ilimizdeki okullarımıza 85 milyonluk bütçeyi göndermiş bulunuyoruz. Toplantıda gördüğümüz en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi özel eğitim ile ilgili uygulama okullarının sayısının arttırılmasına yönelik talep oldu. Bu kapsamda 3 farklı ilçemize üç tane özel eğitim uygulama okulu yapma kararı aldık. 30 tane farklı lokasyonlarda özel eğitim uygulama okulu var. Bu üç tane ile 33’e çıkarmış olacağız. Yeni yatırımlarla da özel eğitimle ilgili tüm ihtiyacı Kocaeli’mizde karşılamış bulunacağız” dedi.