Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye 11 yeni okul yapılacak!

MEB Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli’de gerçekleştirdiği il eğitim toplantsının ardından yaptığı açıklama, “Kocaeli’de mevcut anaokulu yapımlarına ilave olarak bu 6 yeni anaokuluyla Kocaeli’nin kapasitesini inşallah arttırmış olacağız. İlkokul, ortaokul ihtiyaçları ile ilgili 5 tane yeni ilave yatırımı Kocaeli’ye kazandırmış bulunuyoruz” dedi.

MEB Bakanı Mahmut Özer,

Özgun imzaMilli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, bugün Kocaeli’ye geldi. Bakan Özer, ilk olarak Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, birim müdürleri hazır bulundu. Özer, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

100 MİLYONLUK İLAVE YATIRIM

Bakan Mahmut Özer, il eğitim toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde 3 bin bağımsız anaokulu yapmak için yola çıktık. Şu ana kadar 2 bin 50 bağımsız anaokulunu tamamlamış bulunuyoruz. 15 bin 500 bağımsız anasınıfı, 2 bin 50 bağımsız anaokulunu tamamladık. Bu atılımlarla 5 yaştaki okullaşma oranlarını yüzde 65’ten yüzde 97’ye ulaştırmış bulunuyoruz. Kocaeli’de mevcut anaokulu yapımlarına ilave olarak bu 6 yeni anaokuluyla Kocaeli’nin kapasitesini inşallah arttırmış olacağız. İlkokul, ortaokul ihtiyaçları ile ilgili 5 tane yeni ilave yatırımı Kocaeli’ye kazandırmış bulunuyoruz. Okullarımızın hızlı bir şekilde büyük oranda tamamlanması bizim en büyük önceliklerimizden bir tanesi. Bu kapsamda da 100 milyonluk ilave yatırımla Kocaeli’deki okullarımızı büyük oranda bitirmiş olacağız” şeklinde konuştu.