Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kokpit Koleji, yüz yüze eğitim için telafi sözü verdi!

Sivil havacılık ve yazılım denilince ilk akla gelen, yenilikçi fikirleri ve uygulamaları ile Kocaeli’ye yeni bir soluk kazandıran Kokpit Koleji’nde pazartesi günü 1. sınıflar için yüz yüze eğitim başladı. Diğer yandan okul yönetimi tüm öğrencilerine, mezun olana kadar, eksik kalan dersleri için yüz yüze telafi eğitimi verme kararı aldı

Sivil havacılık ve yazılım

Eğitime gönül vermiş üç girişimci tarafından ilimize kazandırılan Kokpit Havacılık Koleji 2020-2021 eğitim öğretim yılında 8. ve 12. sınıflarda sınav hazırlık eğitimleri kapsamında yüz yüze eğitime başlamamıştı. Pazartesi günü ise 1. sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Uyum haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler, uzun bir aradan sonra çocuklarla bir arada olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu. Diğer sınıflarda ise Kokpit Akademi üzerinden online eğitimler devam ediyor. Pandemi nedeniyle her anlamda ciddi bir hazırlık yapan okul yönetimi tüm öğrencileri ve velileri mutlu edecek bir karara daha imza attı. Kokpit Koleji, tüm öğrencilerine, mezun olana kadar, eksik kalan dersleri için yüz yüze telafi eğitimi verme kararı aldı.

YENİLİKÇİ FİKİRLER

Sivil havacılık ve yazılım denilince ilk akla gelen, yenilikçi fikirleri ve uygulamaları ile Kocaeli’ye yeni bir soluk kazandıran Kokpit Koleji birçok anlamda öncü olmaya devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle Kokpit Koleji de “Önce öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği” diyerek tüm önlemleri aldı. Bu eğitim öğretim yılında kapasitesinin yarısından fazla öğrenci almamaya karar veren okulda, sınırlı sayıda kalan kontenjan için ise avantajlı fiyatlarla kayıtlar devam ediyor. Okul, diğer yandan pandemi nedeniyle hiçbir öğrenci ve velinin eğitim ve ekonomi anlamında mağdur olmaması için ciddi projelere imza atıyor.

YÜZ YÜZE TELAFİ SÖZÜ

Öğrencilerinin hiçbir şekilde mağdur olmaması için yeni kararlar aldıklarını duyuran okulun ortaklarından Kokpit Koleji Kampüs Müdürü Özer Büker şunları söyledi: “Pandemi süreci uzarsa ne olacak? Tüm öğrencilerimizin mezun olana kadar eksik kalan dersleri için mutlaka yüz yüze telafi eğitimi vereceğiz. Bunu nasıl yapacağız? 8. ve 12. sınıflarda zaten Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatilinden kaynaklı sınava hazırlık programlarının okullarda yapılmasına izin verdi. Onun haricinde mesela 1. sınıflar, 4 yıl boyunca, 5. sınıflar, 9. sınıflar 4 yıl boyunca eğitim görecek. Pandemi süreci uzadı diyelim; 6 ay, 1 yıl uzadı diyelim. 1 yılda eksik kalan 3 aylık, 4 aylık kısımları 3 yıla 4 yıla, duruma göre 2 yıla yayarak; yaz tatillerinde, hafta sonlarında, ara tatillerde yüz yüze eğitime çağırarak bizzat telafi edeceğiz.

TELAFİ EDECEĞİZ

Şimdi bu çocukların yüz yüze eğitim kısmını biz online olarak zaten veriyoruz. Ama bu online eğitim ne kadar sağlıklı olabiliyor? Eğitimin yüzde 60-70’ini telafi ediyor ama yine bir yüzde 20-30 yüz yüze olmazsa olmaz kısmı kalıyor. İşte biz bu kısmı; hangi konuda eksik kalmışsak, öğrenci hangi konuyu anlamamışsa, bunları tespit ederek okuma hayatında aylara, dönemlere, pandemi sürecinin uzamasına bağlı olarak yıllara yayarak telafi ediyoruz. Kokpit Koleji bunun sözünü veriyor. Ola ki her şeye rağmen süreç çok fazla uzadı; iki yıl sürdü, bu süre zarfında da öğrencilerimiz mezun oldu, telafi eğitimi yapılamadı. İşte öğrencimiz ne kadar yüz yüze kısmında eksik kaldıysa, o eksik kalan kısmın ücret iadesini de yapma kararı aldık.”

ÖZELDE DE DEVLETTE DE TEK BÖLÜM

Kocaeli’deki ilk ve tek özel uçak bakım gövde motor bölümünü Kokpit Koleji’nin açtığını belirten Kampüs Müdürü Özer Büker şöyle devam etti: “Pandemi sürecinde Kocaeli’deki ilk ve tek özel uçak bakım gövde motor bölümünü açtık. Altını çizmek isterim; gövde motor bölümü olarak özelde de, devlette de tek bölüm burası. Bu bölümün çok önemli özellikleri var. Lise bittikten sonra direkt mesleğe başlama şansı var. Aynı üniversite mezunu gibi; lise mezunu olmak da uçak bakım da aynı özelliklere sahip oluyor. Bunlar uçak bakım teknisyen yardımcısı oluyor. Lise mezunu da üniversite mezunu da bu alanda en az 3 yıl iş başı eğitimi görüp, sınavda da başarılı olursa uçak teknisyeni oluyor.  Sadece lise ve üniversitesinden mezun olanlar hak kazanabiliyor. Bugün bir uçak teknisyeni Türk Hava Yolları’nda 17 TL maaş alıyor. Bu maaş başka hava yollarında deneyim ve başarıya göre 75 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

UÇAK BAKIM BÖLÜMÜNDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Buna ilaveten uçak bakım bölümü için MTOK dediğimiz; mesleki teknik orta öğretim kurumlarına özel bir mühendislik kontenjanı da var. Bu arada bu sivil havacılık bölümü için bu geçerli değil. Sadece bizim okulumuz mezunu öğrenciler, mesleki teknik lisesi öğrencileri kendi aralarında yarışarak çeşitli mühendisliklere girebiliyor. Mekatronik, otomotiv ve makina mühendisliği gibi bölümlere girebiliyor. Fen lisesi ve Anadolu lisesi öğrencileriyle yarışmıyor. Bize ayrılmış özel bir kontenjan var. Şimdi bu bölümün, yanı uçak bakım bölümünün değerini anlatmamız gerekiyor. Onun için bu bölüme özel, uçak bakım bölümüne yeni kayıt yaptıracak öğrencilere,  yüzde 50 indirim artı yemeği de ücretsiz verme kararı aldık.

SPORCULARA YÜZDE 100’E KADAR BURS

Bu birinci çalışmamız; ikincisi de Kocaeli’de tüm sporlarla uğraşıp lisansı olan ve derecesi olanlara yüzde 50 ile yüzde 100 oranında burs vermeyi planlıyoruz. Artı bu öğrencilerimize sporcu kahvaltısını da hediye ediyoruz. Çünkü biz çocuklarımızın sporla ilgilenmesini ciddiye alan, destekleyen bir okuluz.”

İADELERİNİ YAPIYORUZ

Okul olarak pandemi süreci nedeniyle öğrencilerin KDV ve yemek iadelerini yapmaya devam ettiklerini duyuran Kampüs Müdürü Büker son olarak şunları söyledi: “Bundan sonra da velilerimizin kafasını rahatlamak amacıyla başka bir karar daha aldık. Bu günden itibaren kaydolan her öğrencimizin yemek ücreti, kayıt için verdiği ücretin içinde olacak. Yani yemeği ücretsiz olarak planlıyoruz. Bu tüm bölümlerimiz için geçerli, ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise için geçerli. Ama yüzde 50 indirimimiz uçak bakım bölümü için geçerli.

VERİ GÜVENLİĞİ

Okulumuzda yeni bir sistem daha kurduk. Öğrencilerimiz için kartlı sistem uygulaması başlattık. Ozon makinasıyla sınıf temizliği yapıyoruz. Bizim uzaktan eğitimle ilgili kendi geliştirdiğimiz bir sistem var. Bunun ismi Kokpit Akademi. Bunun şöyle bir önemi var; mesela bunun Zoom’dan farkı ne? Bizim sistemimizde veri güvenliği tamamen bizde. Öbür türlü verilerin kimlerle paylaşıldığını bilemeyiz. Çok önemli. İkincisi öğrencimiz kaçırdığı dersi tekrar izleyebiliyor. Öğrencilerimiz birçok cihazdan buraya giriş yapabiliyor. Bilgisayar, tablet, akıllı tv, cep telefonu gibi.’’

DEZENFEKSİYON TÜNELİ

Kokpit Koleji öğrencileri kendilerine sağlanan el dezenfektanlarını kullandıktan sonra Kokpit Koleji’nin üretmiş olduğu dezenfeksiyon tünelinden geçerek okula giriş yapıyor. Ayrıca okulunun tüm sınıfları uzman görevli tarafından periyodik olarak dezenfekte ediliyor. Okulda ayrıca ozon makinesiyle de sınıf temizliği yapılıyor. Okul yönetimi öğrencilere özel olarak yaptırdığı yıkanabilir maskeleri de dağıtmış durumda.

DOĞRU BESLENME

Kokpit Koleji, pandemi nedeniyle sadece hijyen koşullarını sağlamakla yetinmiyor. Sınıflarda öğrenci sayısı standardına uyularak, sosyal mesafe gözetilerek, her sıraya bir öğrenci oturtuluyor. Pandemi nedeniyle okul yönetiminin en çok üzerinde durduğu konulardan biri de bağışıklık sistemini güçlendirmek. Salgınla mücadele edebilmenin ilk koşulunun ‘güçlü bağışıklık sistemi’ olduğunu bilen, bunun için de doğru beslenmenin şart olduğuna inanan okul yönetimi bu konuda da tüm hazırlıklarını tamamladı. Okulda diyetisyen ve uzman ekibin katkılarıyla bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlere ağırlık veriliyor.

ÜRETEN OKUL

Üretkenliği sayesinde Türkiye’deki meslek lisesi kavramını değiştirerek bu kavrama yepyeni bir açılım getiren kurum, kurulduğundan bu yana insansız hava araçları (İHA) adına yaptığı çalışmalarla da kendinden söz ettiriyor. Bu çalışmalar kapsamında Kokpit Koleji son olarak kendi tarımsal ilaçlama Droneunu üretmiş bulunuyor.

KOCAELİ KOKPİT İLETİŞİM

Barbaros Mah. Mahmut Çavuş Cad.

No:13 Başiskele, KOCAELİ

MAİL: [email protected]

TEL: +90 262 41 434 41