Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfezli öğretmen Disleksi’de erken tanının önemini anlattı

Özel eğitim öğretmenlerinin düzenlediği online seminere konuk olan Özel Eğitim Öğretmeni Uğur Bozkurt, dislekside erken tanının önemine değindi

Özel eğitim öğretmenlerinin düzenlediği

Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri Leyla Kısa, Özlem Abay, Öykü Sözbir, Muhammet Sağlam, Mustafa Toprak, Yakup Uysal, Doç. Dr. Eda Demirhan, ‘Öğrenme Güçlüğü ve Özel Yetenek’ dersi kapsamında online seminer düzenledi. Seminerin konuğu Körfez ilçesinde görevli Özel Eğitim Öğretmeni Uğur Bozkurt oldu. Öte yandan online seminere Türkiye’nin farklı illerinden veliler, öğrenciler ve eğitimciler katıldı. Özel Eğitim Öğretmeni Uğur Bozkurt, ‘Disleksi ve Dislekside Doğru Eğitim’ başlığı altında bilgilendirmeler yaptı.

‘ZEKA YETERSİZLİĞİ DEĞİL’

Yapılan toplantı sonucunda ailelere ‘Disleksinin zeka yetersizliği ile bir ilgisi yoktur. Disleksi normal ve normal üstü zekaya sahip bireylerde görülen nörogelişimsel bir bozukluktur. Dislekside erken tanı çok önemlidir. Disleksi olan çocuk ailesi tarafından en erken nasıl fark edilebilir. Ebeveynlerin bu konuda bilinçli olması çocukları için faydalı olacaktır. Disleksili bireyler için uygulanan özel eğitim programları vardır. Öğretmenlerin disleksili öğrencileri erken fark edip öğrenciye eğitim desteği sağlamaları öğrenci için çok önemlidir. Disleksi ile alakalı bildiklerimizi çevremizde tanıtmak, bu konuda bilinç uyandırmak çok önemlidir” mesajları verildi.