Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOSTÜ’de mezuniyet heyecanı!

35 yıllık eğitim geçmişi olan ve kentimize geçtiğimiz yıl yerleşen gelen Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2021-2022 Mezuniyet Töreni binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl binden fazla mezun veren KOSTÜ’ nün önümüzdeki üç sene içinde öğrenci kapasitesini 10 bine çıkarılacağı öğrenildi.

35 yıllık eğitim geçmişi

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen görkemli bir mezuniyet töreni düzenledi. 3 binden fazla öğrencisi olan ve bu sene bin den fazla öğrencisini profesyonel hayata uğurlayan KOSTÜ’ nün, Başiskele’de bulunan yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde renkli sahneler yaşandı. Öğrenci ve ailelerinin yoğun katılım gösterdiği törene, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu , Rektör Prof. Dr. Elmas, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Sami Çakmak, Mütevelli Heyet Üyesi Faik İçmeli, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Ada Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oytun Sözüdoğru, Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Cemil Topaloğlu da konuk olarak katıldı.

35 YILLIK EĞİTİM TECRÜBESİ

Mezun Öğrencilerin kortej yürüyüşünün ardından açılış konuşması gerçekleştiren KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öncelikli olarak kurumundan şu şekilde bahsetti: 35 yıllık Avrupa Eğitim kurumlarının deneyimleri ve birikimleri ile kurulan Kıbrıs Ada Kent ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitelerimiz çağdaş kampüsleri, teknolojik altyapıları, araştırma olanakları, ulusal ve uluslararası gelişmelere uygun esnek eğitim modelleri ve nitelikli akademisyenleri ile ülkemizde ve KKTC’de tercih edilen üniversiteler haline gelmiştir.

KOSTÜ HIZLA BÜYÜYOR

“Üniversitemiz; 17 ön lisans, 8 lisans ve 11 yüksek lisans düzeyinde yürütülen; uzaktan eğitim, örgün eğitim ve sertifika programları ile 20 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenci ve toplamda 3 binden fazla öğrencisi ile büyümeye devam etmektedir” diyen Elmas 3 yıl içerisinde öğrenci sayısının 10 bine çıkacağına vurgu yaparak, “Gelecek öğretim yılında, mevcut Diş Hekimliği, Bilgisayar Mühendisliği, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri, MYO ve Lisansüstü Programları yanında bu dönem açılan Eczacılık, Yazılım Mühendisliği, Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi ve Bilgisayar Teknolojisi programlarımızla birlikte öğrenci sayımızın 4 bine yaklaşması ve önümüzdeki 3 yılda 10 bin öğrenciye ulaşması hedeflenmekteyiz” dedi.

35 yıllık eğitim geçmişi olan ve kentimize geçtiğimiz yıl yerleşen gelen Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2021-2022 Mezuniyet Töreni binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl binden fazla mezun veren KOSTÜ’ nün önümüzdeki üç sene içinde öğrenci kapasitesini 10 bine çıkarılacağı öğrenildi.AİLELERİ TEBRİK ETTİ

Öğrenci velilerine seslenen Elmas, “Daha birkaç yıl önce bizlere teslim ettiğiniz evlatlarınız; hür düşünceli, insan haklarını gözeten, değerlerine bağlı ve donanımlı bir birey olarak, bu gün mezuniyet coşkusunu yaşamaktadır. Mezunlarımızın bugüne gelmelerinde en büyük katkı sizlerindir. Bugün onlar için yapmış olduğunuz sonsuz fedakarlıkların ve harcamış olduğunuz emeklerin karşılığını görüyorsunuz. Sizlere, sahsım ve üniversitem adına bir kez daha şükranlarımı sunuyor, birlikte mutlu olacağınız güzel, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

VATANINIZI ÇOK SEVİN

Ardından sözü alan KOSTÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, öncelikli olarak ailelere hitap ederek, “İyi insan yetiştirmenin zorluğunu bir baba olarak bende biliyorum. Meşakatli bir iştir: emek ister, gayret ister, fedakarlık ister ve karşılıksız sevgi gerektirir. Siz bu akşam bugün burada, bütün emeklerinizin mürüvvetini yaşıyorsunuz. En güzel mutluluk, evlattan gelen mutluluktur. Bu yüzden bugün en çok sizleri kutluyorum. Evlatlarınızdan hep mutluluk görün sevinç görün” dedi. Emiroğlu’nun öğrencilere dönerek “Fedakar anne babalarınızı alkışlamalısınız” diyerek seslenmesinin ardından dakikalarca süren alkışlar ve anne babaların duygulu anları törene damgasını vurdu. Mezun öğrencilere, “Öğrenmek, gelişmek, dönüşmek yaşam boyu süren bir süreç. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’  sözlerini hiç unutmadan, mesleğinizde öğrendiğiniz bilimi ve aklınızı kullanırken, kalbiniz ve merhametinizi de ortaya koyun”  sözlerini sarf etti. Son olarak öğrencilere ülkelerini çok sevmeleri yönünde tavsiyede bulunan Emiroğlu, “Dünyada bugün en büyük sorun, merhamet ve adalet eksikliği. Siz yeni nesil bu duyguları insanlığa yeniden kazandırma yolunda bizler için bir ışıksınız. Türkler ‘merhemet ve adalet’ dengesidir. Kendinizle gurur duyun. Ülkenizi bırakmayın. Birlik olun bir olun beraber olun. Hepinizin alınlarından öpüyor, sevgi ile kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER DOYASIYA DANS ETTİ

Dereceye giren öğrencilere sunulan plaket ve hediye takdimlerinin ardından binlerce öğrenci havaya kep attı. Öğrencilerin sevinç çığlıkları anne ve babaların gurur ve mutluluktan döktükleri gözyaşlarının bir arada yaşandığı mezuniyet töreninde, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından DJ Performansı başladı. Tüm yılın stresini saatlerce dans ederek üstlerinden atan öğrenciler hocaları ve arkadaşları ile vedalaşırken tören sona erdi.