Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ İlahiyat mezunlarını uğurladı

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 2022-2023 Akademik

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, İzmit İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, akademik ve idari personel yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. İlahiyat Fakültesi Dini Musiki Korosu’nun müzik dinletisi ardından açılış konuşmalarında Hac vazifesi nedeniyle İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman törene çevrim içi olarak katılarak mezun olan öğrencilere gelecek hedeflerinde başarılar diledi. Öğrenciler adına ise Gamze Nur Yıldırım ile Nurşen Bursalı teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Mezun öğrencileri ve ailelerini kutlayan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, “İslami ilimler ve maneviyatın ışığıyla donanmış genç bilginler olarak bugün burada yer alıyorsunuz. Bu, sizin için uzun bir yolculuğun sonu, aynı zamanda yeni bir başlangıcın ilk adımıdır. Sizler, ilahi bilginin taşıyıcıları, toplumun aydınlanmasına katkıda bulunacak olan ilahiyatçılar olarak yetiştirildiniz ve bu değerli misyonunuzun bilinciyle hareket etmeniz gerekiyor. Sevgili mezunlar, sizlere güveniyoruz ve geleceğin umudu olarak görüyoruz. Sizler, bilginizi ve değerlerinizi toplumun iyiliği için kullanacak olan genç ilahiyatçılarsınız. Kur’an’ın rehberliğinde ilerleyin, insanlara umut ve ilham olun ve dünyaya barış ve sevgi getirme misyonunuzu unutmayın.” dedi.

Törende, mezun öğrenciler anı belgelerini öğretim elemanlarından aldı. Tören, öğrencilerin birlikte kep atması ile sona erdi.