Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ’de sınav sistemi mağdur ediyor!

İYİ Parti Kocaeli İl

İYİ Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Covid-19 pandemisi nedeniyle Uzaktan Eğitim sistemiyle eğitim-öğretim dönemine devam eden Kocaeli Üniversitesi, ciddi derecede öğrencileri mağdur edeceği düşünülen bir final sistemini uygulama kararı aldı. Bu sistemde bütün sınavlar 45 dakika süreyle sabit kalacak, herkes aynı gün ve saatte belirli dersin sınavına girecek ve çözülen sorulara geri dönüş fırsatı tanınmayacak. Bu konuda pek çok öğrenci kulübünün değerlendirmelerine göre bir mağduriyet oluşması kaçınılmazdır. Yüzlerce öğrenciden bu konuda sitem ve şikayet gelmiştir.

SINAVLARA ELEŞTİRİ

Çünkü öğrenciler, üniversitenin herhangi bir sistemine eş zamanlı girdiğinde yaşanacak sistem çökmesini de verilen sürenin yaratacağı gereksiz panik hasebiyle etkilenecek not ortalaması adaletsizliğinin de çözdüğü sorunun cevabını değiştirme imkanının elinden alınmasının da ne anlama geldiğini biliyordu. Ancak, ne yazık ki KOÜ öğrencileri bu taleplerine cevap olarak sadece final sınavının ortalamaya etkileyen ağırlığının yalnızca yüzde 10 indirildiği yanıtını aldı. Bu kadar maharetsiz bir plan içerisinde 15 Haziran sabahı ilk sınavlarına giren öğrenciler maalesef hezeyana uğradılar. Çünkü ne sınavlarındaki soru sayısı 45 dakikaya yetecek türdendi ne de sistemde sorular arası geçiş süresi kabul edilebilir bir durumda değildi. Zaten 45 dakikada çözülemeyecek bir sınavda sorular arası geçişler neredeyse bir soru çözülebilecek sürede gerçekleşti.

25 DAKİKA ÇALINMIŞ

Hatta sık sık ‘Bu sayfa çalışmıyor’ hatası alıp yeniden sayfayı yüklemekle sınav sürelerinin en az yarısını – evet bu hususta mübalağa yapmıyoruz- heba ettiler. Özetle zaten yetiştirilemeyecek kadar kısa bir sınav süresi içinde, bu öğrencilerin sorular arası geçişte neredeyse 25 dakikası çalınmış ve gasp edilmiştir. Bu sınav sistemi; dönem derslerini seçtiğimiz günün sistem trafiği kilitlenmesinden farksız biçimde mağduriyetler doğurmuştur. Bu sınav sisteminin, öğrencilerin tamamını sınıfta bırakacağı gün gibi ortadadır. Bu nedenle üniversite yönetimine sesleniyoruz: Sınavlardan oluşan mağduriyetleri süratle çözün lütfen. Mezun olmanın arefesindeki binlerce öğrenciyi topun ağzına sürmek kimsenin hakkı değildir. Lütfen öğrencilerinizin emeklerini heba etmeyin! Bir defe olsun “eğitim sistemimiz” öğrencisine kıymet versin!”

KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü ise Twitter hesabından bir açıklama yayımlayarak öğrencileri mağdur etmeyeceklerini söyledi.

İŞTE O İFADELER

sadettin hülagü