Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ’den öğrenciler için önemli imza

Kocaeli Üniversitesi ile dört firma arasında sektörel eğitim işbirliği protokolü imzaladı.

Kocaeli Üniversitesi ile dört

Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık MYO ile KM Kümsan Vinç Sistemleri San. ve Tic. A.Ş., FARBA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş., ONKA Elektrik Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. ve Güneş Plastik Kalıp San. ve Tic. A.Ş. arasında sektörel eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Prof. Dr. Hasan Öktem koordinasyonunda gerçekleştirilen protokolü Kocaeli Üniversitesi adına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk imzalarken firmalar adına ise firma yöneticileri imzaladı.

Araştırma üniversitesi olma yolunda üniversite-sanayi işbirliklerine büyük önem veren Kocaeli Üniversitesi imzaladığı dört protokol ile eğitim iş birlikleri, ortak projeler ile kampüs alan programı kapsamında firmalar ile çalışmalar yürütecek. 

Protokol; kurumlar arasında ortak proje çalışmaları oluşturma, ilgili mesleki ve teknik alanlarda teknik geziler, seminerler, toplantılar, konferansalar gibi etkinlikler organize etme, üniversite bünyesinde veya firmaların uygun gördüğü yerde hizmet içi ve hizmet dışı yerlerde teorik ve pratik mesleki eğitim kursları, proje bazında çalışmalar, araştırma içerikleri/uygulamalar, staj ve mezunlara istihdamın sağlanması, İnsan Kaynakları / işgücü alanında mesleki çalışmalar yapma, proje bazında mesleki teknik uzmanlar ve öğrenciler ile işgücü ve uygulamalar konusunda ortak çalışmalar yapma, mesleki teknik eğitim ve ara eleman yetiştirilmesi konusunda, mesleki iş birlikleri düzenleme gibi hususları kapsıyor.