Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MARMARAKAF kapılarını açtı!

Kocaeli Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Valilik ve Büyükşehir desteği ile düzenlediği Marmara Kariyer Fuarı bugün kapılarını açtı. Fuara öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, giriş kapısında uzun kuyruklar oluştu

Kocaeli Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanlığı İnsan

15 üniversitenin paydaşlığıyla Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) bugün Kongre Merkezi’nde başladı. Cumhurbaşkanlığı insan Kaynakları Ofisi’nin Koordinasyonu, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi destekleriyle düzenlenen, iki gün sürecek olan fuar, Türkiye sanayisine ve ekonomisine katkısı ile Kocaeli’de üniversite öğrencilerini ve mezunlarını iş dünyası ile buluşturmayı hedefliyor.

WhatsApp Gorsel 2024 02 26 saat 11.17.17 13337c41YOĞUN KATILIM

İş dünyası ve gençlerin buluşmasında adeta köprü görevi görecek fuarın açılışına; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, Yalova Valisi Hülya Kaya, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Bolu Valisi Erhan Kılıç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, eşi Prof. Dr. Zeynep Cantürk, AK Parti Kocaeli milletvekili ve KOÜ eski Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Osman Çakar, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, paydaş üniversitelerin rektörleri, Kocaeli milletvekilleri, akademik personeller, siyasi parti il başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘BÜYÜK BİR POTANSİYEL BARINDIRIYOR’

Marmara Kariyer Fuarı’nda açılış konuşması gerçekleştiren KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Gençlerimizin geleceklerine sağlam adımlarla ilerlemesi Kocaeli Üniversitesi olarak en büyük önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu sebeple de öğrencilerimizin gelişimine katkı sunmayı önemsiyor, bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tür fuarların üniversite öğrencileri ve mezunları için öneminin farkındayız. Çünkü bu tür fuarlar hem istihdam hem de staj olanakları sunması açısından büyük bir potansiyel barındırıyor. Ülkemizin en önemli konularından biri istihdam konusudur” dedi.

‘KOÜ, ADAY ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLDU’

2023 yılı itibariyle Kocaeli Üniversitesi yılların getirdiği başarılı çalışmalarının meyvelerini toplamaya başlayan bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Cantürk, “Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Kocaeli Üniversitesi motor teknoloji aldığında uzman üniversite olarak seçildi. Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü hocalarımızın uzun yıllardır yaptıkları çalışmaların bir ürünüydü. Bu konu bize önemli bir ivme kazandırdı. Bu ivmeyle birlikte Kocaeli Üniversitesinde yeni oluşumlar, koordinatörlükler, ofisler kurmak adına girişimlerde bulundu ve tüm bu süreçlerin sonunda 2023 yılının sonuna yaklaşırken Yükseköğretim Kurulu tarafından Aday Araştırma Üniversitesi olarak ilan edildik” şeklinde konuştu.

‘1071 FİRMA, 700’DEN FAZLA ETKİNLİK…’

Fuar ile ilgili önemli bilgiler veren Cantürk sözlerine şöyle devam etti; “1071 firma ile en yüksek firma katılım sayısı ile ve 700’den fazla etkinlik ile bugüne kadar yapılan en fazla etkinlik sayısına ulaşmış. Kariyer fuarı katılımcı sayısı olarak da bu 2 gün boyunca en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşacağına inanıyorum. Burada firmalar kendilerini tanıtacak. Staj ve istihdam konusuna başvurularını yayınlayabilecekler. Biz de akademi olarak firmalarımızla ilişkimizi sürdürmek için açık bir kapı sahibi olacağız. Türkiye’nin en önemli en büyük kamu kuruluşları ile özel sektörü bir araya getiren Marmara Kariyer Fuarı, ülkemizdeki istihdama katkı sağlayacak. Bu fuarı gençlerimizle iş dünyasını buluşturan önemli bir platform olma özelliği ile de ön plana çıkacaktır”

WhatsApp Gorsel 2024 02 26 saat 11.17.21 a7c4b255‘ŞEHRİM ADINA GURUR DUYUYORUM’

Cantürk’ün ardından kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Şehrim adına gururlanıyorum. Bu derecede ilgi duyulan bir etkinliğin yapılıyor olması hem şehrimiz hem ülkemiz adına sevindirici. Şehrin geleceği adına güçlü bir umut hissediyorum. Marmara Bölgesi Türkiye’nin en büyük potansiyeli olan yerlerden bir tanesi. Nesillerle buluşmanın bir başka ifade ettiği şeyler de var. Şimdiden neler talep ediliyor, sonrasında işe kabul için neler istiyorlar bunlar öğrenilecek. Eskiden de teknoloji yaşam biçimimizi değiştiriyordu ama geçmişe kıyasla bugün teknolojinin yaşam biçimlerimizi çok daha hızlı değiştirdiğini görüyoruz” dedi.

‘CHAT GPT İLE KOLAYCA YAZILABİLİR’

Yeni teknolojilerin keşif süresi kısalmaya başladığını ifade eden Büyükakın, “Yeni teknolojiler özellikle de yapay zeka bambaşka bir yere götürecek bizi. Eski meslekler azalmaya başlıyor. Yenileri geldikçe de yeni meslek alanları ortaya çıkıyor. Bizden bir önceki kuşak daktiloda yazardı, yanlışı silmek için daksil kullanılırdı. Şu anda bilgisayarlar var. Öğrencilere verdiğiniz ödevler bitirme tezleri şu anda Chat GPT tarafından çok kolaylıkla yazılabilir. Yeni teknoloji birçok meslek gruplarının mesleğinin elinden alacak” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN MEKTUP

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise fuarda yaptığı konuşmada, ” Türkiye dünyanın en büyük yetenek üssü olacak. O hedefe büyük bir hızla gidiyoruz. Sevgili gençler sizin de hedefiniz bu olsun. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendinizi yalnız hissetmeyeceksiniz. Her daim yanınızdayız. Lütfen bu vizyonun peşine düşün, bizi yalnız bırakmayın. Türkiye’nin dünyanın yetenek üssü olduğu fikrine kendinizi alıştırın. Dünyanın en büyük küresel firmalarında Türk yöneticiler var. Türk inisiyatif alıyor, öbürü sürece takılıyor. Bu milletin geninde bu vardır. Bu milletin insanları inisiyatif alır, işi alır ve çözer ama size her aldığınız teklifte yurtdışına gidin demiyorum. Hepinize gönlünüzce bir yaşam diliyorum” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı. Akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fuarla ilgili mektubu okundu.

whatsapp image 2024 02 26 at 103825

8deae81a f67b 453b 8db3 c3287edd62db