Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O üniversitede adrese teslim kadro mu veriliyor!

İlimizin tek vakıf üniversitesi olan KOSTÜ’nün yayınladığı işe alım ilanındaki şartlarda ‘kişiye özel kadro mu veriliyor?’ sorusu gündeme geldi.

İlimizin tek vakıf üniversitesi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) geçtiğimiz yıl torpille atamaların önüne geçmek için yönetmelikte değişiklik yapmış, yönetmeliğe “Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliği’nin 3. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez” maddesi eklenmişti. Alınan bu karar “torpilli atamaları engelleme kararı” olarak yorumlanmıştı.

Kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından üniversitelerde torpilli atamalar bitmedi. İlimizde tek vakıf kuruluşu olan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) 9 öğretim üyesi personel alımı için geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de ilan yayınladı. Yayınlanan ilanda eczacılık fakültesi farmasötik kimya bölümü için bir profesör alınacağı duyurulurken özel şartlarda yer alan “Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Doçentliğini Farmasötik Kimya alanından almış olmak. İmidazopirazin ve piridino/pirazino-benzimidazol bileşikleri üzerinde çalışma yapmış olmak” ifadeleri ‘KOSTÜ özel kadro mu veriyor?’ sorusunu gündeme getirdi.