Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özel okullardan “Etüt” kurnazlığı!

Depremin ardından öğrenciler arasında eşitsizlik büyüyor. Çok sayıda özel okulun, MEB’in deprem nedeniyle eğitime ara kararının arkasından “Etüt çalışması” kılıfı ile eğitime devam ettiği öğrenildi.

Depremin ardından öğrenciler arasında

Eğitim alanında giderek artan özel sektörün payı, öğrenciler arasında var olan eşitsizliği derinleştirecek yeni bir uygulamaya daha yol açtı. Maraş merkezli depremlerin ardından MEB’in, “Eğitime ara” kararı özel okulların büyük bölümünü etkilemedi. Çok sayıda özel okulun, “Etüt çalışması” adı altında eğitim öğretime devam ettiği öğrenildi. Bakanlığa da bu yönde çok sayıda şikayet geldiği öğrenilirken MEB kaynakları, inceleme başlatıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12 Şubat’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, depremden etkilenen 10 kentte 1 Mart’a kadar, 71 kentte ise 20 Şubat’a kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Bakan Özer, 71 kentteki okulların belirlenen tarihte eğitim öğretime başlayacağını ve bir daha sürenin uzatılmayacağını ifade etti. Depremden etkilenen 10 kentin durumunun ise 1 Mart’ta ayrıca değerlendirileceği bildirildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Kararın ardından devlet okulları kapılarını kapatırken bazı özel okulların eğitim öğretime devam ettiği ortaya çıktı. Öğrencileri, “Etüt çalışması” kılıfı ile okula davet eden bazı özel okulların, eğitim öğretime ara vermeden devam ettiği kaydedildi. (Birgün)