Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin en iyi üniversitesi belli oldu! Bakın listede Kocaeli’den hangi okul var?

Türkiye’nin en iyi üniversitesi 2023 yılı sonuçları açıklandı! Peki Türkiye’nin en iyi üniversitesi hangisi? Kocaeli’den hangi üniversite listede var?

Türkiye'nin en iyi üniversitesi

2022-2023 eğitim yılı Türkiye’nin en iyi üniversiteleri 2023 listesi açıklandı. Türkiye’nin en iyi üniversitesi belli oldu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2022 yılında yapılan değişikle beraber baraj puanları kaldırılmıştı. Geçen yıllarda 2,5 milyona ulaşan öğrenci sayısı bu sene 3 milyonu geçmiştir ve ilerleyen senelerde sınava giren öğrenci sayısının diğer yıllara oranla artacağı tahmin edilmektedir. Her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilerimiz ilk olarak hangi üniversitede nasıl daha kaliteli eğitim alabilirim arayışında. Bu sebeple “University Ranking by Academic Performance” (URAP) ‘ın 2022-2023 eğitim yılı için açıkladığı liste öğrenciler tarafından merakla beklenmektedir.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTU) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP yükseköğretim kurumlarının akademik başarılarını değerlendirmek kapsamında bilimsel metotlar ve çalışmalar geliştirip bu verileri her sene kamuoyuna duyurmaktadır. URAP’IN yayınladığı listede tüm üniversitelerin farklı kategorilerdeki sıralamalarını bulmak mümkündür. Listede Türkiye’nin en iyi devlet üniversiteleri, Vakıf/Özel üniversitelerin dışında, Tıp fakültesine sahip olan veya olmayan üniversiteleri, üniversitelerin kuruluş yıllarını ve üniversitenin sahip olduğu öğrenci sayısını görüntülemek mümkündür.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÜNİVERSİTESİ HANGİSİ?

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 2022-2023 yılı en iyi üniversite sıralamasına göre sonuç açıklandı.

Makale puanı, bilimsel doküman puanı, doktora puanı, öğretim üyesi/öğrenci sayısının total puanına göre Türkiye’nin en iyi Üniversitesi Koç Üniversitesi olarak belirlendi. 2. sırada Hacettepe Üniversitesi yer alırken ODTÜ 3. sırada yer aldı. Sınırları içerisinde 3 üniversite hizmet veren Kocaeli’den listeye girebilen tek Gebze Teknik Üniversitesi oldu.