Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YKS 2021 bugün başlıyor!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS), bu hafta sonu gerçekleşecek. YKS’nin ilk oturumu olan TYT, 26 Haziran Cumartesi günü (bugün); ikinci oturum olan AYT ve YDT ise Pazar günü yapılacak. YKS’nin ilk oturumu TYT saat 10.15’te başlayacak toplam 135 dakika sürecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS),

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS), bu hafta sonu yapılacak. İyi bir üniversite hayali ile üniversite sınavına milyonlarca aday katılacak. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 26 Haziran Cumartesi günü (bugün) saat 10.15’te başlayacak ve toplam 135 dakika sürecek. Alan Yeterlilik Testi (AYT), 27 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise aynı gün 15.45’te olacak ve 120 dakika süre verilecek.

YKS ÖNCESİ BU DETAYLARA DİKKAT!

YKS sınavı öncesi merak edilen birçok konu ise ÖSYM tarafından yanıtlandı. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı da 2021 YKS genelgesi yayımlayarak adayların ve velilerin yanıtı araştırdığı sonulara netlik kazandırdı. İşte, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) öncesi merak edilenler…

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN, YKS’YE GİRECEK ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2021-YKS) girecek adaylara başarılar diledi.

Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, YKS adaylarının ailelerine seslendiğini belirtti.

Gençlerin elinden gelenin en iyisini yapacağına yürekten inandığını kaydeden Aygün, “Sonuçlar nasıl olursa olsun evlatlarımızın yanında olmalıyız. Her bireyin hayatta başarılı olacağı bir alan vardır. Gençlerimize güvenelim ve bu güveni onlara hissettirelim.” ifadelerini kullandı.

Aygün, YKS’ye girecek adaylara başarı dileklerini iletti.

Sınavda başarı için okunacak dualar ve sureler: YKS – TYT sınavdan önce ve sınav anında başarı duası: Nihat Hatipoğlu sınav duası ve zihin açıklığı sınav duası oku!

Nihat Hatipoğlu YKS – TYT sınavda başarı duası! Zihin açıklığı için Kalem Suresi okunuşu! YKS’ye sınava girmeden önce okunacak dualar!

SINAVDA KOVİD-19 ÖNLEMLERİ ALINACAK

ÖSYM Başkanı Aygün, sınavda Kovid-19 salgınına karşı alınacak önlemleri şöyle anlattı:

“Kovid-19 salgınına karşı sınav öncesi alınan tedbirler kapsamında, sınav binalarının detaylı temizliği yapılacak ve sınav binaları dezenfekte edilecek. Ayrıca, adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte eldiven dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de sınava gelebilecek.

Sınav görevlileri ve adayların Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek. Kovid-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek.”