Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

130 bin metal işçisi için büyük gün!

Metal sektöründe çalışan 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün başlıyor. Metal işçisinin zam talebi yüzde 29,57…

Metal sektöründe çalışan 130

130 bin metal işçisinin 2021 Eylül ile 2023 Eylül dönemindeki mali ve sosyal hakları belirlenecek. Aralarında Arçelik, Bosch, Ford Otosan, Mercedes, Renault, Siemens, Tofaş ve TürkTraktör’ün de olduğu Türkiye’nin önemli iş yerlerini kapsayan sözleşme, 179 iş yerinde yaklaşık 130 bin çalışanı kapsıyor. Görüşmelerde, işveren tarafını MESS, işçi tarafını ise Türk Metal, Özçelik-İş ve Birleşik Metal-İş sendikaları ayrı ayrı temsil edecek. MESS ile Türk Metal Sendikası arasındaki ilk oturum bugün saat 10.30’da MESS Genel Merkezi’nde yapılacak. Görüşmeye, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ ile MESS Genel Sekreteri Fatih Ay katılacak.

ZAM TALEBİ YÜZDE 29,57

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde, ilk yılın ilk altı ayı yüzde 29,57, ikinci altı ayı enflasyon oranı, ikinci yılın ilk altı ayı enflasyon oranı artı saatlik 1 lira, ikinci altı ayı enflasyon oranında zam isteyen Türk Metal Sendikası, sosyal yardımlara ise ilk yıl yüzde 35, ikinci yıl enflasyon artı yüzde 4 zam talep ediyor. Metal işçisini ilgilendiren ve yarın başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri, 60 gün boyunca taraflar arasında devam edecek.