Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

7 bin 227 haneye yakacak yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım modellerinden olan yakacak (kömür) yardımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da Vali Seddar Yavuz’un koordinesinde yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler

Kocaeli’de her yıl olduğu gibi bu yıl da kömür yardımları düzenli bir şekilde yapılıyor. Gerek Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantı veya mahalle ziyaretlerinde gerekse ilçe sosyal yardımlaşma vakıf kayıtlarına göre ihtiyaç sahibi haneler tespit edildi. Dağıtılan kömür miktarı bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak belirlendi.

TOPLAM 7 BİN HANE

Kömür dağıtımı, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen program dahilinde gerçekleştirildi. Belirlemeler sonucunda; sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca il genelinde 2023- 2024 kış dönemi için 7 bin 227 haneye toplam 6 bin 233 ton yakacak (kömür) yardımı planlandı, 6 bin 511 haneye 5 bin 579 ton yakacak yardımı ulaştırıldı.

VAKIFLAR YÜRÜTÜYOR

Yakacak yardımı yapılması planlanan 716 hanenin ihtiyaçları ve talepleri göz önünde tutularak dağıtım işlemlerine devam ediliyor. Mümkün olan en kısa süre içinde ihtiyaç sahibi vatandaşların tamamına yakacak yardımları teslim edilmiş olacak. Kömür yardımlarıyla ilgili iş ve işlemler, ilçe sosyal yardımlaşma vakıflarınca yürütülmekte.