Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP ve CHP’nin SARBAŞ kavgası!

AKP İzmit Belediyesi Başkanvekili Hayrettin Ünlü, Sarbaş’ta çalışanın iki katı idari kadro ve huzur hakkı ödendiğin söyledi ve “Sarbaş’ın sermayesi artarsa bu israf daha da artacak” dedi

AKP İzmit Belediyesi Başkanvekili

İzmit Belediye Meclisi Aralık Ayı Birleşimi, İzmit Belediyesi Meclis Salonu‘nda gerçekleştiriliyor. 21 maddeli meclis toplantısı yoklamalarla başladı. SARBAŞ’ın sermaye artırımı maddesi tartışma yarattı.

HUZUR HAKKI 253 BİN TL ÖDENDİ

AKP’li Hayrettin Ünlü, “Sermayesi 1 milyon 800 bin TL olan İzmit Belediyesi’nin şirketi SARBAŞ sermaye yetersizliğinden dolayı çay bahçeleri ve kafeleri işletmek için 2 milyon 200 bin TL sermaye artış talebinde bulunuyor. Şirket bu sene 998 bin lira satış yaptı. Bu paradan 497 bin lira çalışan personel gideri ve şirket yönetmek için de 594 bin lira da genel yönetim gideri yapılmış. Bu şekilde zarar edilirken şirketin yönetim kurulu 5 kişiden 6 kişiye çıkarılmış ve bunların maaşları da 2 bin 500 liradan yönetim kurulu üyelerine 4 bin, başkana da 5 bin lira her ay huzur hakkı adı altında 253 bin lira ödeme yapılmıştır. Yönetim kurulu maaşı ödenen şirket yöneticilerine belediye ile alakası olmayan şahıslar yerleştirilmiştir. Pandemi dönemi olmasına rağmen, tasarruftan bahsedilirken yönetim kurulu sayısı çoğaltılmış ve maaşları da arttırılmıştır. Belediye şirketi zarar ettirilerek sermayesi eritilmiştir. Bu nedenle sermaye artışından önce israftan kaçınılması daha doğru olacağını, aksi halde daha fazla sermaye ile daha fazla israf olacağı kesindir. Bu görüşümüzü dikkate almanızı umut ederek, iyi çalışmalar dileriz” diye konuştu.

ÇETİN SARICA CEVAP VERDİ

CHP’li Çetin Sarıca, “Bu kentte 15 yılı olan bir şirketi ayakta tutmak istiyoruz. Hayrettin Bey’in söylediği rakamlar doğru. Eskiden gelen borçlar şirketi bu duruma getirmiştir. Bizler sizden hassasız. Gönlünüz rahat olsun. Bu şirketi artıya geçireceğiz” dedi.

ÇİFT MAAŞ VERİYORDUNUZ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, “Sizin dönemizde çift maaş veren bir şirketmiş. Biz bu şirkete ticaret yaptırmaya çalışıyoruz. Zeytinyağı gibi üste çıkmak, bu açıklamaları yapmak size kalmadı. Emin olun işin altında kalırsınız” dedi.