Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP’li Engin Uçar: Önlem alınmazsa esnaf 2021’i göremez!

AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi Engin Uçar, önlem alınmazsa ekonomik olarak birçok esnafın 2021’i göremeyeceğini söyledi

AKP İzmit Belediye Meclis

Koronavirüs önlemleri kapsamında bazı sektörler büyük ölçüde eski iş performanslarını yakalasa da bazıları ekonomik olarak zor durumda kaldı. Bu zorlukları İzmit’te esnaflık yapan AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi Engin Uçar dile getirdi.

“DEVLET HAREKETE GEÇMELİ”

Engin Uçar, esnafın yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dünyada ve ülkemizde görülen coronovirüs süreci birçok kesim için olumsuzlukları beraberinde getirmiştir. Bu hususta en fazla sıkıntı yaşayan kesimlerin başında esnaf ve sanatkarlar geliyor. Vergi ve kira borçları üst üste gelmekte SSK ve Bağkur stopaj vergilerine acil olarak müdahale etmek gerekiyor. En azından bu süreçte devletimizin bir an önce harekete geçmesi lazım. Devletimizin desteği bu süreçte verdiği destek var bu asla inkar edilmez.

AYET HADİS Mİ VAR?

Lakin sürecin gidişatı ile bu yeterli gelmemektedir. Her büyük kriz ve savaşta hastalıklarda bir kesim batarken bir kesim veya sektör dahada büyüyor ve güçleniyor. Yaşadığımız bu süreçte ise en büyük sıkıntıyı esnaf ve sanatkarlar yaşamaktadır. Kısaca bu sürecin en zarar gören tarafında tekstil yer almaktadır. Niye düğünler yasak sünnet cemiyetleri yasak sebep kalabalık ve hastalık çabuk ilerler. İyi güzel de turizmde cafelerde gece kulüplerinde lokantalarda uçaklarda otobüste metrobüste tramvayda veya bu zamana kadar yapılan konferans kutlama siyası parti kongrelerinde bu hastalığın bulamayacağı gibi bir ayet veya hadis mi var?

ÇORAP SATIN ALACAK ESNAF BULAMAYACAKSINIZ

Yok arkadaşım böyle bir şey biz diğer sektörlerin iş yapmasından rahatsız veya mutsuz da değiliz. Lakin turizm oteller plajlar havuzlar restaurantlar eğlence merkezleri cafeler otobüsler tramvay tıka basa dolu onlara hastalık yok düğün ve cemiyetlere var. Düğün salonu sahipleri damatlık gelinlik abiye ve bunların tedarikçisi ayakkabı çanta çiçekçi çocuk kıyafeti gibi daha birçok üretici ve parekendecisi bitti. Bence çoğu 2021’in ilk ayını göremez. Ve düşünün bunların yanında çalışan üretiminden satışına kadar personel sayısını bu işe çare bulunmazsa memlekette çorap satın alacak esnaf bulamayacaksınız.

KİMİN UMURUNDA?

Devletimiz haklı vergini ödeyeceksin mülk sahibi haklı kirayı ödeyeceksin personel haklı iş olmuş olmamış maaşını vereceksin. Sedaş haklı ikinci faturada keser elektiriği yetmedi bie de dayar icra aracını kapıya tüccar haklı sorar verdiğin çekin karşılığını bankada haklı krediyi babasının hayrına mı verdi? Sonuç sabah bir umutla işyerini açıp helal rızık diye mücadele eden esnaf ya siftah yapar ya da yapmaz kimin umurunda?

ESNAF İÇİN ACİL EYLEM PLANI

Velhasıl sözün bittiği yer birtakım sektöre verdiğiniz tavizi özellikle turizm acısını şu anda esnafa kırathanecilere tekstilcilere ve düğün solonu ve bu sektörün tedarikçilerine okul kıyafeti için kumaş üretip ve bu sektördeki parekendecilere çektirmekten bir an önce vazgeçin. Esnaf için acil bir eylem paketi için devletimizin bir an önce gereğini yapması dileğiyle.”

Engin Ucar