Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ammana Foods’da mobinge uğrayan sendikalı işçiler üretimi durdurdu!

Mobing ve baskılara daha fazla dayanamayan işçiler bugün Çayırova’da üretim yapan Ammana Foods’ta iş bırakarak fabrikadaki üretimi durdurdu.

Mobing ve baskılara daha

Uğur EnçKocaeli’nin Çayırova ilçesinde üretim yapan Ammana Foods’ta bir süre önce sendikal faaliyetler başladı. Türk İş Konfederasyonu’na bağlı Koop İş Sendikası öncülüğünde devam eden örgütlenme çalışmaları kapsamında üretim tesisinde çoğunluk sağlandı. Ancak işveren Anayasal hak olan sendikayı kabullenemedi. İşçilere mobing uygulamaya başladığı iddia edilen işveren tuvalet sürelerini 5 dakika ile kısıtladı.

ÜRETİM TAMAMEN DURDU

Mobing ve baskılara daha fazla dayanamayan işçiler bugün iş bırakarak fabrikadaki üretimi durdurdu. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamayı bekleyen, bakanlıktan yetkinin gelemesi için gün sayan işçiler, işverenin kötü tutumu sonrasında iş bırakmak zorunda kaldı. 200 işçinin çalıştığı fabrikada üretim tamamen durdurdu.

ammana Foods Çayi5rovaŞUBE BAŞKANI YAŞANILANLARI ANLATTI

Koop İş Sendikası Şube Başkanı Şahin Kaya Bağımsız Kocaeli’ye detayları anlattı. Kaya şu ifadeleri kullandı: “Biz örgütlenme faaliyetlerimizi tamamladık. İşveren sendika nedeniyle üye arkadaşlarımıza baskı yapmaya başladı. Fabrikada sigortasız işçilerin çalıştırıldığını öğrendik. İşçilerin tamamının sigortalı olmasını istedik. Yapmadılar. İşveren vekili Murat Koyuncu açıkça işçi arkadaşlarımızı tehdit etti.

MOBİNG, BASKI VE TEHDİT

Tuvalet sürelerini 5 dakikayla sınırladılar. Her türlü baskı ev mobing uygulamaya başladılar. İşçi arkadaşlarımız sendikadan vazgeçmediler. Bugün fabrikaya görüşme için geldik. Ancak sorunlar devam etti. En sonunda doğal hakkımız olan eylemlere başlama kararı aldık. İş bıraktık. Şu anda 200 işçi arkadaşımızın çalıştığı fabrikada üretim durdu. Biz sorun değil, anlaşma istiyoruz. Yetkimiz bir süre sonra gelecek. TİS görüşmelerine başlayacağız. TİS süreci öncesince bu tatsızlıklar hepimizi üzüyor.”