Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Artık işçinin umudu… Türk Metal çok değişti!

5 yıl önce metal grevinde eleştirilerin odağı haline gelen Türk Metal Sendikası önemli değişiklikler yapmıştı. Sendika 5 yıllık süre sonunda MESS Grup sözleşmelerinde yeniden işçinin umudu oldu.

5 yıl önce metal

UgYur ENCY min 1152015 yılında başlayan metal grevi sürecinde eleştirilerin odağında Türk Metal Sendikası vardı. Sendikanın Bursa’da ve Kocaeli’de örgütlü olduğu otomobil fabriklarında çalışan sendika üyesi işçiler dahi Türk Metal Sendikası’nı eleştiriyordu. Yapısında büyük değişikliklere giden ve işçinin sesine kulan veren Türk Metal Sendikası büyük bir değişima yaşadı. Aradan geçen 5 yıl içerisinde sendika yeniden işçilerin umudu olmayı başardı.

BURSA’DA DEV MİTİNG

Artık aza razı olmayan, üye işçilerin insanca yaşayacakları ücret ve kazanılmış hakları için mücadele eden Türk Metal Sendikası Kocaeli’de Yakup Yıldız, Gölcük’te Mehmet Şener öncülüğünde örgütlülüğünü korudu. Halen Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan Türk Metal yeni dönem MESS Grup sözleşme görüşmelerinde işverenin bütün baskılarına direndi. Son olarak hafta sonu on binlerce işçinin katılımıyla Bursa’da bir miting düzenleyen Türk Metal Sendikası metal işçisinin gücünü herkese gösterdi.

YAKUP YILDIZ

YakupYildiz min

İNSANLIK DIŞI UYGULAMA

Sözleşme sürecinde MESS teklifini iki defa yükseltmek zorunda kaldı. Son teklif yüzde 10 oldu. Ancak işveren 3 yıllık sözleşme süresinde diretmeye devam etti. Bu teklifi kabul etmeyen Türk Metal Sendikası yine masaya yumruğunu vurdu ve görüşmelerden ayrıldı. Türk Metal Sendikası işçi ücretlerinde yüzde 26’lık bir zam talep ediyor. Bu taleple birlikte sözleşme süresinin 2 yıl olması talep ediliyor. Grev kararı alan sendika bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde grev kararını örgütlü olduğu fabrikalara asmıştı. MESS ise insanlık dışı bir uygulamaya imza atarak bugün lokavt kararı aldı.

MEHMET ŞENER

MehmetSener min

Lokavt nedir?

Lokavt, sendika üyesi olup Anayasal hakları olan grev kararını alan işçilere karşı atılan bir adımdır. İşveren lokavt kararı ile işçileri işten uzaklaştırır. İşçiler işten atılmış olmaz, lokavt süresince iş sözleşmeleri geçersiz olur ve çalıştırılmadıkları için maaş alamazlar.

FederalMogulIYscileri min

ScattoliniIYscileri min