Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücretli KİPTAŞ Çınar Evler’i nasıl alacak?

İzmit Belediye Meclisi’nde MHP’li meclis üyeleri İlker Kazan ve Engin Duymaz, KİPTAŞ İzmit ÇIınar Evler’le ilgili İmzit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e sorular sordu.

İzmit Belediye Meclisi’nde MHP’li

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit’te inşa edeceği KİPTAŞ İzmit Çınar Evler, bugün İzmit Belediye Meclisi’nde MHP’li Meclis üyeleri İlker Kazan tarafından soru önergesi olarak İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e soruldu.

FORMÜLÜ BİZE DE SÖYLER MİSİNİZ?

Önergede şu sorulara yer verildi: “1-Cınar Evlerin sosyal konut dar gelirli vatandaşlarımız için olacağı reklamlarınızdan ve söylemlerinizden anlaşılmıştır fakat 2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL’dir. Dar gelirli vatandaşlarımızın alabilmesi için ne yapması gerekmektedir? Dar gelirli vatandaşların alabilmesi ödeme planlarınıza göre imkansızdır ya da anlayabilmemiz için formülü bize de söyler misiniz?

KİPTAŞ 11 MİLYON TL KAR YAPACAK?

2-Bankadan kredisi çıkmayan vatandaşlarımız için ne gibi kolaylıklar düşünülmüştür? 3- Arsa bedeli + metrekare maliyeti + KİPTAŞ kar payı = 274 bin lira yani arsa bedeli 55 bin lira ortalama daire başı + metrekare maliyeti (87 x 1.500 = 130 bin 500 lira) = 219 bin lira. Yani bu daireler arsalarla birlikte 219 bin liraya inşa edilecek. KİPTAŞ ise tek bir daireden 88 bin 500 lira civarı kar edecek. Normal müteahhit hesabı ile firmanın büyüklüğü göz önüne alındığında 11.4 milyon TL’den fazla kar etmiş olacak arsa vatandaşın, inşaatı KİPTAŞ yapıyor İzmit Belediyesi olarak bu projenin neresinde bulunuyoruz? Belediye olarak bizim karımız nedir?

BELEDİYEYE AİT KONUTLAR SATILAMAZKEN

4-Aynı mevkide bulunan TOKİ’deki ev fiyatları 60 bin -120 bin civarıdır. Siz o fiyata sanki dar gelirli vatandaş için değil maddi imkanı olanlar için  ya da KİPTAŞ’ın emlakçılığını yapacaksınız gibi gözükmektedir. Nasıl o fiyata satarız diye sizde bizim gibi düşünüyor musunuz? 5-Belediyemize ait satılmayı bekleyen konutları satamazken proje diye belki 1 ev parası reklam yaparak birilerine para kazandırmak için yaptığınızı doğru buluyor musunuz?  6-Yapmıs olduğunuzu belirttiğiniz tasarrufları buralarda reklamlarla harcayacağınıza iptal ettiğiniz fakir vatandaşlarımıza verilen yardım kartlarına harcamayı düşünür müsünüz?