Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ay Kasa Polimer 268 milyon TL’ye tesisini büyütüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2020 aralık ayı yatırım teşvik belgesi başvuruları, bugünkü Resmi Gazete’de açıklandı. Bu başvurular Kocaeli’deki Ay Kasa Polimer Ambalaj ve Taşıma Sistemleri, tesis büyütmek için 268 milyon TL’lik bir teşvik başvurusu yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın

Sebahattin AydınKocaeli’nin yatırım teşvik belgesi başvuruları belli oldu. Bu başvurular bakanlığın değerlendirmesinden sonra netlik kazanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak 2020 dönemi yatırım teşvik belgesi listesine göre Kocaeli’den 38 firma yatırım teşviği başvurusu yaptı. Farklı sektörlerden, pirim desteği, vergi indirimi ve birçok kalemde destek isteyen Kocaeli’den 38 firma oldu. Bu firmaların yatırım teşvik başvuruları 1 milyar TL’yi aştı.

DEV BÜYEME

Bu başvurulardan biri de Kocaeli’deki Ay Kasa Polimer Ambalaj ve Taşıma Sistemleri oldu. Tevsi ve modernizasyon çalışması yapacağını bildiren fabrika, 268 milyon TL’lik bir teşvik başvurusu yaptı. Gümrük Vergisi Muafiyeti ve KDV istinası talebinde bulunan fabrika yeni yatırımla 5 kişi alacağını beyan etti. Ayrıca yeni makinalar için 35 milyon TL harcanacak.

Ekonomik daralmanın olduğu böyle bir dönemde fabrikanın dev yatırımı göze alması şaşırttı.