Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Lütfi Elvan: Kocaeli Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdü

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bugün Kocaelili iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, “Kocaeli Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdü” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan bugün İş Dünyası Buluşması için Uluslararası Kongre Merkezi’ne geldi. Toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın, AKP Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Sami Çakır, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Sanayi Odası Ayhan Zeytinoğlu, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Deniz Ticaret Odası Vedat Doğusel ve iş insanları katıldı.

KOCAELİLİ GİRİŞİMCİLERE ÖVGÜ

Bakan Elvan, yaptığı konuşmada Kocaeli’den övgüyle bahsetti. Elvan, “Bu nedenle, ayrıcalıklı bir öneme sahip saha ziyaretlerimize büyük önem veriyoruz. Kocaeli; güçlü üretim altyapısı, lojistik avantajları ve nitelikli insan kaynağıyla ülkemizin en dikkat çekici rol modellerinden birisi. Burada üretim çeşitliliği var… İnovasyon ve yüksek katma değer var… Gözü pek ve cesaretli girişimciler var.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

İşte tüm bu faktörlerin birleşmesi sayesinde Kocaeli, son 15 senede, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansına imza attı. Bu büyümenin sürükleyici gücü ise yaklaşık 4 kata yakın artan ihracat hacmi oldu. Oluşturduğunuz eko-sistem, neredeyse mükemmele yakın işliyor.  Sürdürülebilir büyüme ve kalkınma noktasında Kocaeli’nin başarısı pek çok ilimize ilham verecek nitelikte.  Bugün sizlerle gerçekleştireceğimiz istişarelerin, önümüzdeki dönem politikaları açısından son derece müspet sonuçlar doğuracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.