Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Varank: “Kocaeli ikinci evimiz”

Ford Otosan’ın Başiskele Belediyesi’ne hibe ettiği 74 hizmet aracının törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kocaeli adeta ikinci evimiz” dedi.

Ford Otosan’ın Başiskele Belediyesi’ne

Ford Otosan, Başiskele Belediyesi’ne 74 hizmet aracı hibe etti. Bu araçların teslim töreni bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Kapalı Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene katılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli bilgiler verdi. Varank, Kocaeli’nin ikinci evleri olduğunu söyledi.

YOLUMUZ KOCAELİ’YE DÜŞÜYOR

Bakan Varank, özetle şu ifadelere yer verdi: “Otosan tarafından Başiskele Belediyemize hediye edilen hizmet araçlarının teslim töreni vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yoğun programlarımızın ardından bugün Kocaeli’ndeyiz. Tabi Kocaeli bizim adeta ikinci evimiz. Çünkü Türkiye sanayisinin kalbi burada atıyor. Bu yüzden farklı vesilelerle yolumuz sürekli Kocaeli’ne düşüyor ama hamdolsun sadece Kocaeli değil Türkiye’nin her yanında üretim ve yatırım gündemi yoğun şekilde devam ediyor.

2 MİLYAR AVRO YATIRIM

Ford Otosan, bulunduğu şehre daha fazla katkı sağlama şuuruyla  Başiskele Belediye’mize 74 hizmet aracı hibe ediyor. Ancak bu sosyal sorumluluk projesi çok daha büyük bir anlamı ihtiva ediyor. Bu bağış Ford Otosan’ın ülkemizde yapacağı yeni yatırımın ilk kazanımlarından biri. Bildiğiniz gibi otomotiv sektörünün lider üreticilerinden olan Ford Otosan, ‘Gelecek Nesil Ticari Araç ve Batarya Üretimi”ne ilişkin Başiskele’de yeni yatırım kararı aldı. Yaklaşık 2 Milyar Avro tutarındaki bu yatırım ülkemiz ekonomisine çok önemli bir ilave katma değer sağlayacak.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Araç üretim kapasitesini yıllık 210 bin adet artıracak, 3 bin kişiye doğrudan istihdam oluşturacak. Tabi tedarik zincirleri vasıtasıyla on binden fazla ilave istihdama da katkı sağlayacak. Yeni kurulacak tesiste sadece konvansiyonel araç üretimi yapılmayacak. Dünyadaki trendlere uygun olarak tam elektrikli araçlar ve bunların bataryaları da burada üretilecek. Yani bu yatırım, ülkemizin elektrikli araç üretiminde önemli bir merkez olmasına da katkı sağlayacak. Hükümet olarak bu topraklara değer katan tüm yatırımcılarımızın her zaman yanında olduk, olmaya devam ediyoruz.”