Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Varank, Kocaeli’de 315 milyonluk fabrika temeli attı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde, 315 milyon lira yatırım bedeliyle 500 kişiye istihdam sağlayacak yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisinin temelini attı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM), BETA Kimya kampüsünde bugün, 315 milyon lira yatırım bedeliyle 500 kişiye istihdam sağlayacak yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisinin temeli atıldı. Temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, BETA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ile iş insanları katıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise telekonferans sistemiyle katıldı.

TESİSİN ÖZELLİKLERİ

Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı. 50 bin metrekare üzerine kurulu tesis, 35 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak. Yeni tesis 500 kişiye istihdam sağlayacak. Tesisin gelecek yıl eylül ayında üretime başlaması planlanıyor.

EN BÜYÜK YAPIŞTIRICI TESİSİ

Bakan Varank törende yaptığı konuşmada, “315 milyon liralık yatırımla hayat bulacak bu kampüs, 500 vatandaşımıza daha yeni istihdam imkânları oluşturacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle Bakanlığa geldiğimiz ilk günden itibaren Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi vizyonunu ortaya koyduk. Attığımız her adımda bu vizyonu daha ileriye taşıyacak, yeni politikalar geliştirmenin derdindeyiz. Yerlileşmeyi teşvik eden, firmalarımızı yeniliğe yönlendiren bir yaklaşımı reel sektöre hâkim kılmaya çalışıyoruz.

BAKAN PEKCAN TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE KATILDI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise telekonferans sistemiyle temel atma törenine katıldı. Bakan Pekcan, “Türkiye pandemiden sonra da diğer ülkelerden ayrışarak, sanayi kapasitesi, beşeri sermayesi ve dinamizmiyle yoluna devam edecek. Yüksek teknoloji, katma değerli üretim ve ihracatla ülkemizi yüksek gelirli ülkeler seviyesine çıkarmak için gereken tüm adımları atacağız” diye konuştu.

beta kimya temel

beta kimya toren

beta kimya tutkal